370
O K;ώστας Τασούλας στην παρέμβασή του στη Βουλή | INTIMEnews

Τασούλας: Η Βουλή «υιοθετεί» το παιδί που θα γεννήσει η χήρα του σμηναγού Μουλά

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2023, 12:37
O K;ώστας Τασούλας στην παρέμβασή του στη Βουλή
|INTIMEnews

Τασούλας: Η Βουλή «υιοθετεί» το παιδί που θα γεννήσει η χήρα του σμηναγού Μουλά

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2023, 12:37

Το αγέννητο παιδί του σμηναγού Χρήστου Μουλά, ο οποός έπεσε στο καθήκον κατά την κατάσβεση της φωτιάς της Καρύστου, υιοθετεί η Βουλή, ενισχύοντας οικονομικά τη χήρα του πιλότου -έγκυος υπενθυμίζεται στον τρίτο μήνα.

«Η Βουλή θα το υιοθετήσει μέχρι τα 25 του χρόνια με ένα χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται ετησίως», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με την επισήμανση ότι δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, καθώς όπως έκανε γνωστό, από το 2010 μέχρι σήμερα η Βουλή έχει στηρίξει με τη ίδια διαδικασία, 72 παιδιά 43 οικογενειών, με το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως.

«Προφανώς και η Βουλή θα υιοθετήσει αυτό το αγέννητο παιδί, τριών μηνών, της χήρας του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά, στην αρχή της παρέμβασής του στην Ολομέλεια, ο κ. Τασούλας. καταχειροκροτούμενος από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.

Είχε προηγηθεί σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Βουλής με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Nίκο Δένδια.

«Η διαδικασία αυτή δεν είναι τωρινή και δεν έχει να κάνει με το σήμερα. Το 1998 επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη άρχισε η Βουλή να “υιοθετεί”, στηρίζοντας οικονομικά μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους τα παιδιά πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά από λίγα χρόνια, το 2010 επί προεδρίας του αειμνήστου, Φίλιππου Πετσάλνικου αυτή η οικονομική, στοιχειώδης, συμβολική στήριξη επεκτάθηκε και στα παιδιά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

»Από το 2010 μέχρι σήμερα, η Βουλή παραμένει σταθερά στο πλευρό των οικογενειών, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Διατίθενται για τη στήριξη 72 παιδιών, 43 συνολικά, πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν

»Με τη συμβολική αυτή κίνηση η Βουλή τιμά έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, υπηρετώντας με αυτοθυσία το λειτούργημά τους και την πατρίδα.

»Οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους, χάνοντας τη ζωή τους από δολοφονική ενέργεια ή από πτώση αεροσκάφους ή στην κατάσβεση πυρκαγιάς, χρειάζονται στήριξη», υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς κηδεύεται την Παρασκευή στο Γαβαλοχώρι, Αποκόρωνα. Το τελευταίο αντίο στον πιλότο θα πουν, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, συγγενείς και φίλοι στην εκκλησία Αγίου Σεργίου και Βάκχου, την Παρασκευή στις 11:00.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...