337
Φλόγες υψώνονται στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ | NextaTV

Εκρήξεις στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ – «Καταστρέψαμε το ρωσικό αποβατικό “Ορσκ”», λένε οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 09:28
Φλόγες υψώνονται στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ
|NextaTV

Εκρήξεις στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ – «Καταστρέψαμε το ρωσικό αποβατικό “Ορσκ”», λένε οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 09:28

Πυκνοί μαύροι καπνοί αναδύονταν το πρωί της Πέμπτης από το λιμάνι του Μπερντιάνσκ στην Ουκρανία, περίπου 75 χλμ βορειοδυτικά της Μαριούπολης.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μεγάλη πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις του λιμένα του κατεχόμενου από τους Ρώσους Μπερντιάνσκ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Αντόν Γερασένκο, επισυνάπτει φωτογραφία με  τη λεζάντα «Αποθήκη με πυρομαχικά και πυραύλους στο κατεχόμενο από τους Ρώσους Μπερντιάνσκ».

Αλλες πληροφορίες μιλούν για χτύπημα σε ρωσικά πλοία που βρίσκονται ελλιμενισμένα στο Μπερντιάνσκ, με το πρακτορείο Nexta TV να διευκρινίζει ότι πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη πληροφορία.

Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το πλοίο «Ορσκ» του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας καταστράφηκε, ενώ κατά άλλες πληροφορίες δύο ακόμη ρωσικά πλοία τυλίχθηκαν στις φλόγες, χωρίς ωστόσο να έχει καταστεί δυνατό να επαληθευθούν οι εν λόγω πληροφορίες.

«Το πλοίο μεταφοράς στρατευμάτων “Orsk” καταστράφηκε στο κατεχόμενο λιμάνι Μπερντιάνσκ. Δόξα στην Ουκρανία!», υποστηρίζει σε ανάρτησή του το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, το οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, το αρματαγωγό ανήκε στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και ήταν το πρώτο ρωσικό πολεμικό πλοίο που έφτασε στο Μπερντιάνσκ στις 21 Μαρτίου.

«Η άφιξη αυτού του μεγάλου αποβατικού πλοίου στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ είναι ένα σημαντικό γεγονός», είχε μεταδώσει το Zvezda.

Το πλοίο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 1.500 τόνους φορτίου, «αποβιβάζει τεθωρακισμένα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή μας», έλεγε τότε το ρωσικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...