419
O Πάνος Σκουρλέτης, άλλοτε κορυφαίος των κυβερνήσεων Τσίπρα, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης | ERT/WebTV

Σκουρλέτης κατά Σπίρτζη: Ηταν υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και παρέδωσε «λευκή κόλλα»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 13:10
O Πάνος Σκουρλέτης, άλλοτε κορυφαίος των κυβερνήσεων Τσίπρα, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης
|ERT/WebTV

Σκουρλέτης κατά Σπίρτζη: Ηταν υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και παρέδωσε «λευκή κόλλα»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 13:10

Η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι –η ήττα ή, μάλλον, οι ήττες φέρνουν γκρίνια, πολλή γκρίνια. Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης απειλούσε τους διαφωνούντες στο κόμμα και εν όψει των τοποθετήσεων τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια, ο Πάνος Σκουρλέτης, πρώην γραμματέας της ΚΕ, πρώην υπουργός και πρώην πια βουλευτής, κατηγορούσε όσους υποστήριξαν τον νέο αρχηγό ότι βασίστηκαν στη λογική της «ελεεινής προπαγάνδας» για «εσωτερικούς εχθρούς».

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, περιέγραψε μια «εικόνα αιμορραγίας» του ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά και των απογοητευτικών αποτελεσμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Πρόκειται για τη συνολική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στον χάρτη, η οποία συνεχίζεται και μετά τις τελευταίες εκλογές», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος προσέθεσε: «Για να την αντιμετωπίσουμε, πρέπει να εντοπίσουμε ποια είναι η ασθένεια».

Στρέφοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την κριτική του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του (που είναι ίδια με αυτή που πλαισιώνει τον κ. Κασσελάκη), ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε, λέγοντας πως «το αποτέλεσμα του Μαΐου και του Ιουνίου σχετίζεται με τις επιλογές που έγιναν την επομένη του 2019 και τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε την αντιπολίτευσή του».

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ασκήσω κριτική σε συντρόφους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν την εκλογική αποτυχία με εσωτερικούς εχθρούς. Πρόκειται για ελεεινή προπαγάνδα», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Σκουρλέτης, σε μια σαφή παραπομπή στα όσα διακινούσαν οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη πριν τις εσωκομματικές εκλογές. «Οι δυνάμεις που στήριξαν τον Κασσελάκη βασίστηκαν σε αυτή τη λογική. Αν είναι δυνατόν να λένε αυτό το πράγμα στα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου 2015-2019, ότι ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει», είπε.

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί ο κ. Σκουρλέτης. Επιτέθηκε και στον Χρήστο Σπίρτζη, τον πρώην υπουργό ο οποίος μία ημέρα νωρίτερα είχε προτείνει τη συμπόρευση με κοινό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις επικείμενες ευρωεκλογές για να αντιμετωπιστεί ο «συντηρητικός χειμώνας».

Ο πρώην γραμματέας της ΚΕ υπενθύμισε πως ο κ. Σπίρτζης είχε αναλάβει να συντονίσει την εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και απέτυχε, ενώ τον περιέγραψε ως υπονομευτή του κόμματος.

«Ο κ. Σπίρτζης, ξέρετε, ήταν ο υπεύθυνος για να οργανώσει την αυτοδιοικητική δουλειά… και παρέδωσε “λευκή κόλλα”. Παραιτήθηκε λίγες μέρες πριν (τις εκλογές)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, για να προσθέσει:

«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, τελείως κυνικά, ομολογείται ένα σχέδιο το οποίο σημαίνει την εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς και τη συσσωμάτωσή του σε ένα κεντροαριστερό κόμμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις δείχνει τελικά πόσο πίστευαν στην  προηγούμενη πορεία και ποιοι υπονόμευσαν αντικειμενικά την προηγούμενη περίοδο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...