357
| INTIMEnews

Ρεβεγιόν με την Ομικρον: Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2021, 09:19
|INTIMEnews

Ρεβεγιόν με την Ομικρον: Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2021, 09:19

Σε ισχύ τέθηκαν από το 6:00 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που είχε αποφασίσει αρχικώς η κυβέρνηση να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, με τη σχετική ΚΥΑ που τα εξειδικεύει, να δίνεται στη δημοσιότητα.

  • Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ εδώ

Οπως ανακοινώθηκε από την Τετάρτη,  στους χώρους διασκέδασης και εστίασης το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τα μεσάνυχτα (με εξαίρεση για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς), θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια μόνο μέχρι έξι ατόμων και δεν θα υπάρχει καθόλου μουσική –ουσιαστικά δηλαδή μπαίνει ένα άτυπο λουκέτο στα λεγόμενα μπουζούκια και στα μεγάλα κλαμπ, επιχειρήσεις του τομέα της διασκέδασης που βασίζονται κυρίως στη «ζωντανή» ή άλλη μουσική.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα επιτραπεί κατ’ εξαίρεση η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μέχρι τις 02:00, πάντα χωρίς μουσική και με τραπέζια έως έξι καθήμενων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και να μη χαλάσει ο προγραμματισμός πελατών και επιχειρήσεων της εστίασης για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Πιο αναλυτικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε:

♦ Λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις, είπε ο υπουργός, είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

♦ Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, τα ΜΜΜ και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

♦ Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

♦ Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

♦ Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Η ισχύς των μέτρων φθάνει τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...