260
Λίγο καιρό μετά τη μετονομασία της οδού, ουκρανικές σημαίες και έργα τέχνης υπέρ του ουκρανικού λαού σε μπλε και κίτρινο χρώμα «γέμισαν» τον δρόμο | Twitter / @Shpend_Lila

Πώς η Αλβανία «ανάγκασε» τη ρωσική πρεσβεία να μετακομίσει

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 18:14
Λίγο καιρό μετά τη μετονομασία της οδού, ουκρανικές σημαίες και έργα τέχνης υπέρ του ουκρανικού λαού σε μπλε και κίτρινο χρώμα «γέμισαν» τον δρόμο
|Twitter / @Shpend_Lila

Πώς η Αλβανία «ανάγκασε» τη ρωσική πρεσβεία να μετακομίσει

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 18:14

Τα Τίρανα συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων ανάμεσα σε  πολλές πόλεις της Ευρώπης που άλλαξαν τα ονόματα των δρόμων όπου βρίσκονταν οι αντίστοιχες ρωσικές πρεσβείες τους σε ονομασίες υπέρ της Ουκρανίας, κατά τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολης στη χώρα.

Λίγους μήνες αφότου ο δρόμος της ρωσικής πρεσβείας στην αλβανική πρωτεύουσα μετονομάστηκε σε Ελεύθερη Ουκρανία, λοιπόν, η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας αποφάσισε να μετακομίσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του euractiv.com την Παρασκευή.

Ηδη από τον Απρίλιο, η πρεσβεία είχε αναστείλει όλες τις εργασίες της για «τεχνικούς λόγους» ενώ την εβδομάδα αυτή ανακοινώθηκε και η νέα της διεύθυνση. Ολες οι σημαίες και οι πινακίδες έχουν αφαιρεθεί από το κτίριο όπου στεγαζόταν προηγουμένως, εδώ και πολλά χρόνια.

Οπως επισήμανε η ιστοσελίδα, η παραμονή της πρεσβείας στην προηγούμενη διεύθυνση, η οποία θα χρησιμοποιούνταν σε όλες τις επίσημες επικοινωνίες, θα συνεπαγόταν την τακτική αναφορά των διπλωματών σε μια δήλωση υποστήριξης του αντιπάλου της Ρωσίας χωρίς τη θέλησή τους.

Η νέα της τοποθεσία βρίσκεται μακριά από την Ελεύθερη Ουκρανία, έναν δρόμο ο οποίος είχε καταστεί πόλος έλξης τουριστών, οι οποίοι έβγαζαν φωτογραφίες μπροστά από την πινακίδα της οδού και με φόντο τη ρωσική σημαία να κυματίζει πίσω της, στην οδό Ντερβίσι Σάμπα, προσέθεσε το euroactiv.com.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των δρόμων που φιλοξενούν ρωσικές πρεσβείες οι οποίοι μετονομάστηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Κίεβο περιλαμβάνονται η Οδός Ουκρανών Ηρώων στη Λιθουανία, η Οδός Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας στη Λετονία, η Οδός Ουκρανών Ηρώων στην Τσεχία, η Πλατεία Κιέβου στην Ισλανδία, η Πλατεία Ουκρανίας στη Νορβηγία, η Πλατεία Ελεύθερης Ουκρανίας στη Σουηδία και το Μονοπάτι των Ηρώων της Ουκρανίας στη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...