347
|

To Low Budget Festival μιλά γαλλικά

To Low Budget Festival μιλά γαλλικά

Σε ποιο μίνι φεστιβάλ ενώνουν τις δυνάμεις τους η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Νίκος Ορφανός, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και ο Ορφέας Αυγουστίδης; Η απάντηση βρίσκεται στην οδό Πειραιώς και στη διοργάνωση του Low Budget Festival, το οποίο φέτος μιλά… γαλλικά. Με μότο «Ακολουθείστε τους νέους του θεάτρου γιατί αυτοί είναι το μέλλον του!», το www.tospirto.net, μετά τα δύο επιτυχημένα «Low Budget Festival» που έχει διοργανώσει, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο συστήνουν στο ελληνικό κοινό τα έργα τριών γάλλων συγγραφέων -μεταφρασμένα στα ελληνικά- στον φιλόξενο χώρο του Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Αναλυτικά, στις 25-27 Μαΐου, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί το έργο του Νταβίντ Λεσκότ «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία» με τους Νίκο Ορφανό, Στέργιο Νένε, Δανάη Επιθυμιάδη. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από τον εύγλωττο τίτλο, εδώ η χρεοκοπία βιώνεται από τους χαρακτήρες ως κατάσταση, συνθήκη, κατάληξη, τρόπος ζωής, σταδιακή ηδονική κατάρρευση, δικαιολογία για αυτοκαταστροφή. Με τους δικούς της κανόνες, οριοθετεί τον χώρο, προγραμματίζει τον χρόνο, διαιρεί, προσθέτει, αφαιρεί, δίνει κατευθύνσεις και αποδομεί το καθημερινό τοπίο ενός άντρα ενώ ο εντεταλμένος εκκαθαριστής καταμετρά την περιουσία του.

Στις 28-30 Μαΐου, η Ελλη Παπακωνσταντίνου σκηνοθετεί το έργο του Φαμπρίς Μελκιό «Ο συνένοχος θεατής» με τους Άγγελο Καλίνογλου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Άλκη Ζούπα. Αρχικά, συστηνόμαστε σε ένα ερωτικό τρίγωνο, σε μια ιστορία πάθους ανάμεσα σε μια γυναίκα και δύο άντρες. Στη συνέχεια όμως, ο γάλλος συγγραφέας θα ανατρέψει όλα τα γνώριμα κλισέ του θεάτρου έχοντας συνένοχο (;) το θεατή.

Τέλος, από τις 31 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, ο Γιώργος Καραμίχος θα σκηνοθετήσει το έργο του Ρεμί Ντε Βος «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Ορφέα Αυγουστίδη, Μαρλέν Σαΐτη. Κι εδώ το κείμενο εστιάζει σε ένα… τρίγωνο, διαφορετικού τύπου όμως. Η μαμά Μαντλέν, ο γιος Σιμόν και ο παιδικός έρωτας του Σιμόν η Αν συνθέτουν μια μαύρη κωμωδία που ξεκινά από την αποτέφρωση της γιαγιάς και καταλήγει σε ένα γάμο.

INFO: Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.00. Γενική είσοδος: €10. Προπώληση εισιτηρίων: www.mcf.gr, στα καταστήματα Public και στα Ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418579).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News