439
Συντρίμμια σε πολυκατοικία που χτύπησαν οι Ρώσοι στην Οδησσό | REUTERS

Ουκρανία: Νέα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό – εκρήξεις σε στρατόπεδο στην Κριμαία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 09:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/07/2023, 15:35
Συντρίμμια σε πολυκατοικία που χτύπησαν οι Ρώσοι στην Οδησσό
|REUTERS

Ουκρανία: Νέα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό – εκρήξεις σε στρατόπεδο στην Κριμαία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 09:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/07/2023, 15:35

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε στρατόπεδο στην περιοχή Κίροφσκι της Κριμαίας, ανάγκασε τις ρωσικές αρχές να προχωρήσουν στην εσπευσμένη απομάκρυνση 2.000 και πλέον κατοίκων από τα σπίτια τους και να κλείσουν κοντινό αυτοκινητόδρομο, ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης, Σεργκέι Αξιόνοφ, μέσω Telegram.

«Σχεδιάζεται να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τεσσάρων κοινοτήτων προσωρινά —πρόκειται για πάνω από 2.000 ανθρώπους», τόνισε ο Αξιόνοφ.

Νωρίτερα, έκανε γνωστό εξαιτίας της πυρκαγιάς έκλεισε ο κοντινός αυτοκινητόδρομος της Ταυρίδας.

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine και άλλα μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της βάσης, που πήρε φωτιά έπειτα από ουκρανική αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ρωσικές επιθέσεις σε Οδησσό και Κίεβο το βράδυ

Για δεύτερη συνεχή νύχτα, οι Ρώσοι έπληξαν με πυραύλους την Οδησσό. Συγκεκριμένα, υστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη για να αποκρούσουν νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή στο λιμάνι της Οδησσού, έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Ολεχ Κίπερ.

«Μην πλησιάζετε τα παράθυρα, μην τραβάτε πλάνα και μη δημοσιοποιείτε το έργο της αντιαεροπορικής άμυνας», παρότρυνε ο Κίπερ μέσω Telegram.

Το κτίριο που επλήγη από ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό – Reuters

Ολη η ανατολική Ουκρανία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές από τα μεσάνυχτα.

Ενα ξενοδοχείο σε χωριό στην περιοχή του Μικολάιφ βομβαρδίστηκε και κάηκε.

Παράλληλα, συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, ανακοίνωσε μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ενα ξενοδοχείο στις φλόγες μετά από ρωσικό βομβαρδισμό το βράδυ της Τρίτης, σε χωριό του Μικολάιφ – Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Επίσης, ακούστηκαν εκρήξεις και υψώθηκε καπνός στην περιοχή του Κιέβου.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 37 από τους 63 «στόχους» κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας αεροπορικών επιδρομών της Ρωσίας σε διάφορους τομείς της χώρας το βράδυ, πιο συγκεκριμένα 23 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι και 14 πυραύλους Κρουζ.

Διευκρίνισε ότι στόχοι των επιδρομών ήταν υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας και ότι οι περισσότεροι βρίσκονταν στην περιφέρεια της Οδησσού, όπου βρίσκονται λιμάνια.

«Καταστράφηκαν 60.000 τόνοι σιτηρών»

Ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Μίκολα Σόλσκι δήλωσε ότι ένα «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται σιτηρά προς εξαγωγή, στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού, υπέστη ζημιές από την ρωσική επίθεση.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι από την επίθεση καταστράφηκαν 60.000 τόνοι σιτηρών που θα έπρεπε να φορτωθούν και να εξαχθούν με πλοία βάσει της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά πριν από 60 ημέρες.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι επρόκειτο για σκόπιμη και εσκεμμένη επίθεση στους τερματικούς σταθμούς σιτηρών και στις λιμενικές υποδομές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...