515
| In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Οικονόμου: Ο Παππάς «κρατάει» τον Τσίπρα, γι’αυτό τον κρατάει στα ψηφοδέλτια

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2023, 17:40
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Οικονόμου: Ο Παππάς «κρατάει» τον Τσίπρα, γι’αυτό τον κρατάει στα ψηφοδέλτια

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2023, 17:40

«Ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας του πανικού που τον έχει καταλάβει μετά την ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά, του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του, λέει πράγματα παράλογα, ασυνάρτητα και θεσμικά επικίνδυνα».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ύστερα από την ανάρτησή του δεύτερου με την οποία τοποθετήθηκε –με κάποια καθυστέρηση– για την καταδίκη του υπουργού της κυβέρνησής του από το Ειδικό Δικαστήριο.

«Ο κ. Παππάς δικάστηκε και καταδικάστηκε ομόφωνα από τους φυσικούς του δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη κι όχι από τη Βουλή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Σύνταγμα και στην κείμενη νομοθεσία», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη δήλωσή του.

Σχολιάζοντας την πολιτική κάλυψη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του στον Νίκο Παππά, ο κ. Οικονόμου τόνισε, τέλος, πως «πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για να κρατάει τον κ. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτια του, ο κ. Παππάς “κρατάει” δυνατά τον κ. Τσίπρα».

«Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με τι, αλλά θα το μάθουμε κι αυτό», κατέληξε.

Προηγήθηκαν δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο σύμφωνα με τα οποία δεν τίθεται κανένα θέμα μη συμμετοχής του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος του κ. Τσίπρα. Οπως άφησε να εννοηθεί η Κουμουνδούρου, ο κ. Παππάς θα είναι κανονικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

«Ο κ. Οικονόμου μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Επειδή στην κυβέρνηση, και ιδίως με τις παρακολουθήσεις, ο ένας κρατάει τον άλλον, θαρρεί ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι γίνεται. Τον ενημερώνουμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον “κρατάνε”», περιορίστηκε να απαντήσει στα παραπάνω η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Βολές ΣΥΡΙΖΑ» εναντίον της δημοκρατίας κατήγγειλε το Μαξίμου

Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε στείλει το μήνυμα, μέσω του κ. Οικονόμου, πως «σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο» και είχε καταδικάσει τις αντιδράσεις που είχαν προηγηθεί από την πλευρά της Κουμουνδούρου προ της δήλωσης Τσίπρα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Οσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός.

Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Οποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος», είχε τονίσει στην εν λόγω ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση είχε μιλήσει για απόφαση – κόλαφο για την αξιωματικπή αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή ενώ αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...