556
Πυκνός καπνός από τις φωτοβολίδες στο «Γ. Καραϊσκάκης» - που υποτίθεται ότι δεν θα έμπαιναν πια στα στάδια... | INTIMENEWS

Οι έλληνες χούλιγκαν «αποφάσισαν»: Το ντέρμπι δεν τελείωσε ποτέ

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 00:11
Πυκνός καπνός από τις φωτοβολίδες στο «Γ. Καραϊσκάκης» - που υποτίθεται ότι δεν θα έμπαιναν πια στα στάδια...
|INTIMENEWS

Οι έλληνες χούλιγκαν «αποφάσισαν»: Το ντέρμπι δεν τελείωσε ποτέ

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 00:11

To ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί ήταν γνωστό και πριν ξεκινήσει το ντέρμπι των λεγόμενων «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής. Το ότι όμως ο αγώνας δεν θα τελείωνε καν, εξαιτίας των χούλιγκαν και αυτό λίγες εβδομάδες μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης -τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης- για πάταξη της οπαδικής βίας, το λες και ειρωνεία.

Παρά τις δεσμεύσεις για εξάρθρωση των λεσχών των χούλιγκαν και τις προειδοποιήσεις, τα αρρωστημένα μυαλά βρήκαν τον τρόπο να δράσουν, στέλνοντας το ποδόσφαιρο από το χορτάρι στα γραφεία των αθλητικών δικαστών.

Χρειάστηκαν παραπάνω από δύο ώρες για να ληφθεί η τελική απόφαση για οριστική διακοπή του αγώνα, λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα που έπεσε από τους οπαδούς των γηπεδούχων και ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1.

Τρία λεπτά μετά το γκολ του Καμαρά (48΄) με το οποίο οι Πειραιώτες ισοφάρισαν το γκολ του Βαγιαννίδη από το 23′, έπεσε κροτίδα στο σημείο όπου έκαναν προθέρμανση οι παίκτες του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα ο 33χρονος Ισπανός του ΠΑΟ να πέσει στον αγωνιστικό χώρο, ζαλισμένος και να μεταφερθεί με φορείο στα αποδυτήρια.

Ο Βαγιαννίδης «νικάει» τον Πασχαλάκη ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟ στο 23ο λεπτό (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)
Ο Καμαρά πανηγυρίζει την ισοφάριση

Τότε αποσύρθηκαν και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού,  εν συνεχεία και του Ολυμπιακού αλλά και ο ιταλός διαιτητής του αγώνα, Φάμπιο Μαρέσκα.

Ολοι τους ανέμεναν την γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα Χρήστου Γώγου. Μια γνωμάτευση που έπρεπε να περάσουν περίπου 2,5 ώρες για να πάρει την οριστική της μορφή. Κι αυτό καθώς αρχικά η απόφαση που ελήφθη ήταν ο ισπανός αμυντικός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο αφού ένιωθε ζαλάδες και είχε πρόβλημα με την ακοή του. Σε μια τέτοια περίπτωση ο κανονισμός ήταν σαφής: η οριστική διακοπή λόγω τραυματισμού ποδοσφαιριστή με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, προβλέπει μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού αυτής.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα φαίνεται πως το περιεχόμενο της γνωμάτευσης διαφοροποιήθηκε! Ο Παναθηναϊκός ζήτησε εγγράφως τη γνωμάτευση από τον γιατρό του αγώνα, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Ο ίδιος εν συνεχεία φέρεται να υποστήριξε πως δεν έχει την δυνατότητα να εξάγει αξιόπιστη γνωμάτευση για τον παίκτη και για το αν είναι σε θέση να αγωνιστεί λόγω του προβλήματος ακοής. Ετσι ο διαιτητής Μαρέσκα αποφάσισε την οριστική αναβολή, μετά και την αμετάκλητη βούληση του Παναθηναϊκού να μην επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.

Κατά τα άλλα και στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο, το ματς ήταν όμορφο: ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο και κυριάρχησε στον χώρο της μεσαίας γραμμής με το σχήμα που παρέταξε ο Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκε.

Επιστέγασμα της υπεροχής του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήταν το γκολ του Βαγιαννίδη. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πλησίασε στο γκολ τρία λεπτά νωρίτερα με το σουτ του Φορτούνη που πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Μπρινιόλι που ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με το πολύ γρήγορο γκολ του Καμαρά, αλλά τότε οι χούλιγκαν είχαν άλλη άποψη για το πώς πρέπει να διεξαχθεί –και να μη συνεχιστεί τελικά– ο αγώνας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ, Τζούρισιτς, Ιωαννίδης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...