544
Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν και ο Μάικλ Κοέν, πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ | Reuters/Creative Protagon

Ο Τραμπ, ο «θαυμάσιος» Χάνιμπαλ Λέκτερ και οι «τρελοί» μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2024, 21:34
Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν και ο Μάικλ Κοέν, πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ
|Reuters/Creative Protagon

Ο Τραμπ, ο «θαυμάσιος» Χάνιμπαλ Λέκτερ και οι «τρελοί» μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2024, 21:34

Σε μια ομιλία 90 λεπτών ενώπιον περίπου 100.000 υποστηρικτών του στο Γουάιλντγουντ του Νιου Τζέρσεϊ –προσέλευση ρεκόρ για μια πολιτική συγκέντρωση στην Πολιτεία–, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άρχισε, σύμφωνα με την Telegraph, να αναπολεί την πασίγνωστη ταινία τρόμου του 1991.

«Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ… Ο αείμνηστος, μεγάλος Χάνιμπαλ Λέκτερ. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας, τους οποίους δεν θέλουμε στη χώρα μας, και έρχονται εντελώς ανεξέλεγκτοι» είπε, αφήνοντας το κοινό να κάνει τον συνειρμό.

Ο Τραμπ μιλούσε προηγουμένως για την πίεση που δέχονται τα σύνορα των ΗΠΑ, λέγοντας ότι άλλες χώρες βγάζουν «τους ανθρώπους από τα φρενοκομεία και ψυχιατρικά τους ιδρύματα» και τους στέλνουν στις ΗΠΑ υπό τις ευλογίες του Τζο Μπάιντεν.

Οι παλινωδίες δεν είναι ασυνήθιστες στις προεκλογικές ομιλίες του Τραμπ, οι οποίες, προς τέρψην των υποστηρικτών του, κινούνται μεταξύ πολιτικής ρητορικής, προσβολών και θεωριών συνωμοσίας.

Η προεκλογική ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου, μια από τις λίγες που μπόρεσε να δώσει ενώ περνάει από δίκη στο Μανχάταν, περιλάμβανε επίσης αναφορές σε αιολικά πάρκα που βλάπτουν τις φάλαινες, έναν ισχυρισμό που έχει καταρριφθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αλλά οι κύριοι στόχοι του ήταν ο «Χοντρός Αλβιν» Μπραγκ, ο εισαγγελέας του Μανχάταν που τον παρέπεμψε σε δίκη, και ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν, ο οποίος προεδρεύει της υπόθεσής του στη Νέα Υόρκη. «Ο χοντρός Αλβιν, διεφθαρμένος τύπος» είπε ο Τραμπ στο θορυβώδες πλήθος, ενώ αποκάλεσε τον δικαστή Μέρτσαν «πολύ αντιφατικό».

Ο Μπραγκ και ο Μέρτσαν δεν καλύπτονται από τη δικαστική εντολή σιωπής, που απαγορεύει στον Τραμπ τις επιθέσεις σε μάρτυρες, δικαστικούς αξιωματούχους και στις οικογένειές τους. Η εντολή έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Μέρτσαν, ο οποίος έχει ήδη επιβάλει στον Τραμπ πρόστιμο 9.000 δολαρίων, και προειδοποίησε ότι αν γίνουν περαιτέρω παραβιάσεις θα τον βάλει στη φυλακή.

Και οι δύο άνδρες, είπε ο Τραμπ σε μια ομιλία διάσπαρτη με βωμολοχίες, εκτελούν τις εντολές του Μπάιντεν.

Ο Τραμπ έχει αναγκαστεί να περιορίσει την προεκλογική του εκστρατεία λόγω της δίκης, η οποία τον κρατάει στο Μανχάταν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Αυτό δεν τον εμπόδισε να πει στους υποστηρικτές του ότι κατηγορείται για «μαλακίες». Η υπόθεση, στην οποία ο Τραμπ κατηγορείται ότι πλήρωσε τον Τύπο για να συγκαλύψει υποτιθέμενες εξωσυζυγικές σχέσεις του, είναι μια δίκη εντυπώσεων, πρόσέθεσε ο ίδιος.

«Με έχουν κατηγορήσει περισσότερο από τον μεγάλο Αλφόνσο Καπόνε, τον “σημαδεμένο”. Ο Αλ Καπόνε ήταν τόσο κακός που αν πήγαινες για δείπνο μαζί του και δεν του άρεσες, θα ήσουν νεκρός το επόμενο πρωί» είπε. «Μου απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες σε διάστημα τριών δευτερολέπτων» πρόσθεσε.

Ο Μάικλ Κοέν, ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Ο Κοέν φέρεται να πλήρωνε διάφορες γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων 130.000 δολαρίων που έδωσε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο αρνήθηκε τις κατηγορίες για απιστία και δήλωσε αθώος σε 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Ο Κοέν έχει καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για διάφορα εγκλήματα, όπως φοροδιαφυγή, απιστία απέναντι στο Κογκρέσο και παραβιάσεις των νόμων για τις χρηματοδοτήσεις στις προεκλογικές εκστρατείες. Εκτοτε έχει τσακωθεί με τον Τραμπ, δημοσιεύοντας και βιβλία για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Ο Κοέν, που φέρεται να αποζημιώθηκε από τον Τραμπ για τις πληρωμές που κανόνιζε, θεωρείται ζωτικής σημασίας μάρτυρας για την εισαγγελία. Η υπεράσπιση θα επιδιώξει να υπονομεύσει την αξιοπιστία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...