636
Ο Ελον Μασκ (αριστερά) μαζί με άλλους CEO τεχνολογικών κολοσσών, επισκέφθηκε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2017 | EPA/SHAWN THEW

Μασκ σε Τραμπ: Ηρθε η ώρα να πάρεις το καπελάκι σου και να φύγεις

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 16:58
Ο Ελον Μασκ (αριστερά) μαζί με άλλους CEO τεχνολογικών κολοσσών, επισκέφθηκε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2017
|EPA/SHAWN THEW

Μασκ σε Τραμπ: Ηρθε η ώρα να πάρεις το καπελάκι σου και να φύγεις

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 16:58

Ο Ελον Μασκ δεν χαρίστηκε στον Ντόναλντ Τραμπ μετά και τη χθεσινή δημόσια ακρόαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα τρομακτικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2021 στο Καπιτώλιο.

Ο 51χρονος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο, γράφοντας στο Twitter, «ο Τραμπ πρέπει να πάρει το καπελάκι του και να σαλπάρει προς το ηλιοβασίλεμα», απαντώντας στις κατηγορίες του Τραμπ εναντίον του για την ακύρωση της εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ απευθύνθηκε επίσης στους Δημοκρατικούς λέγοντας ότι πρέπει «να σταματήσουν την επίθεση» εναντίον του Τραμπ μέσω της εξεταστικής επιτροπής, διότι, όπως είπε, έτσι ενισχύουν την επιρροή του πρώην προέδρου στους ψηφοφόρους.

Στη χθεσινή δημόσια ακρόαση της επιτροπής, μέλη των εξτρεμιστικών ακροδεξιών ομάδων Proud Boys και Oath Keepers κατέθεσαν ότι τα tweets του Τραμπ ήταν κίνητρο για αυτούς για να εισβάλουν στο Καπιτώλιο, καθώς ο πρώην πρόεδρος προέτρεπε τον όχλο σε «άγρια» διαμαρτυρία.

Η επιτροπή ζήτησε επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει τηλεφώνημα του Τραμπ σε έναν μάρτυρα που έχει κληθεί να καταθέσει και ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει στον πρώην πρόεδρο, αλλά κατήγγειλε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την επιτροπή, ο Μπραντ Πάρσκεϊλ, πρώην υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, είχε στείλει μηνύματα στις 6 Ιανουαρίου λέγοντας: «Ενας πρόεδρος που θέλει εμφύλιο πόλεμο. Αυτή την εβδομάδα αισθάνομαι ένοχος που τον βοήθησα να κερδίσει».

Ο Στίβεν Αϊρς, πρώην υποστηρικτής του Τραμπ που συμμετείχε στα επεισόδια, κατέθεσε ότι πήγε στο Καπιτώλιο γιατί τον παρακίνησαν τα tweet του Τραμπ και πίστεψε τους ισχυρισμούς του ότι του έκλεψαν τις εκλογές. «Μας ξεσήκωσε και είπε να πάνε όλοι στο Καπιτώλιο, και εμείς κάναμε ό,τι έλεγε», είπε.

Ο Τζέισον Βαν Τάτενχοουβ, πρώην εκπρόσωπος των Oath Keepers, είπε στην επιτροπή: «Αυτή μπορεί να ήταν η σπίθα που θα ξεκινούσε έναν νέο εμφύλιο και κανείς δεν θα είχε κερδίσει. Φοβάμαι για τις επόμενες εκλογές, γιατί ποιος ξέρει τι θα συμβεί αν ένας πρόεδρος είναι πρόθυμος να ξεκινήσει εμφύλιο με τα ψέματα. Τι άλλο θα κάνει αν εκλεγεί ξανά;».

Η κόντρα Τραμπ-Μασκ

Ο καβγάς των δύο δισεκατομμυριούχων ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, όταν ο Μασκ είχε δηλώσει ότι προτιμά τον Ρον ΝτεΣάντις, τον κυβερνήτη της Φλόριντας, για πρόεδρο και ότι σε αυτόν είναι πιθανότερο να δώσει την ψήφο του στις επόμενες εκλογές.

Ο Τραμπ ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο μιλά στην Αλάσκα με τίτλο «Ο Ελον Μασκ μου είπε ότι με ψήφισε», στο οποίο ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX απάντησε: «Ψέματα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν τον μισώ τον άνθρωπο, αλλά ήρθε η ώρα για τον Τραμπ να πάρει το καπελάκι του και να σαλπάρει προς το ηλιοβασίλεμα. Και οι Δημοκρατικοί πρέπει επίσης να σταματήσουν την επίθεση -μην τα κάνετε τα πράγματα έτσι ώστε ο μόνος τρόπος του Τραμπ να επιβιώσει είναι να ξαναγίνει προέδρος».

Σε αυτό, ο Τραμπ απάντησε: «Ο Ελον δεν θα αγοράσει το Twitter. Πού το ακούσατε αυτό πριν; Από μένα. Είπε τις προάλλες: “Δεν ψήφισα ποτέ έναν Ρεπουμπλικανό”. Εγώ είπα: ”Δεν το ήξερα αυτό” και μου είπε ότι με ψήφισε»..

Η κόντρα τους συνεχίστηκε το βράδυ της Τρίτης με τον Τραμπ να ανεβάζει μία φωτογραφία των δύο ανδρών στο Οβάλ Γραφείο με την εξής λεζάντα: «Οταν ο Ελον Μασκ ζήτησε τη βοήθειά μου σε όλα του τα επιδοτούμενα προγράμματα, είτε είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν οδηγούν για πολλή ώρα, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που προκαλούν ατυχήματα ή διαστημόπλοια με προορισμό το πουθενά, τα οποία χωρίς τις επιδοτήσεις θα ήταν άχρηστα, και μου έλεγε πόσο μεγάλος φαν του Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών είναι, θα μπορούσαν να του πω “πέσε στα γόνατα και ικέτεψέ με” και θα το είχε κάνει. Τώρα, ο Ελον θα πρέπει να αφιερώσει τον χρόνο του για να βγει από το μπάχαλο του Twitter γιατί μπορεί να χρωστάει 44 δισ. δολάρια για κάτι που ίσως είναι άχρηστο. Και ο ανταγωνισμός για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μεγάλος!».

Ο Μασκ δεν μπορούσε να μην απαντήσει αλλά κράτησε την απάντηση σύντομη: «lmaooo», που σημαίνει «έχω πέσει κάτω από τα γέλια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...