476
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον σε debate πριν τις εκλογές του 2016 | EPA/JUSTIN LANE

Μαρκ Επστάιν: Ο αδελφός μου μπορούσε «να τινάξει στον αέρα» τις προεδρικές εκλογές του 2016

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2024, 12:17
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον σε debate πριν τις εκλογές του 2016
|EPA/JUSTIN LANE

Μαρκ Επστάιν: Ο αδελφός μου μπορούσε «να τινάξει στον αέρα» τις προεδρικές εκλογές του 2016

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2024, 12:17

To 2016, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στις οποίες αντιμέτωποι ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον, ο Τζέφρι Επστάιν ισχυρίστηκε ότι είχε στα χέρια του στοιχεία που μπορούσαν «να κάψουν» και τους δύο υποψηφίους.

Αυτό είπε στους δημοσιογράφους ο μικρότερος αδελφός του, Μαρκ, ο οποίος τόνισε ότι τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη από αμερικανικό δικαστήριο, σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν, δεν αποκαλύπτουν όλα του τα μυστικά.

Ο 69χρονος Μαρκ Επστάιν δήλωσε χαρακτηριστικά στη New York Post: «“Αν έλεγα ό,τι ξέρω και για τους δύο υποψηφίους, θα έπρεπε να ακυρώσουν τις εκλογές”. Αυτό μου είπε ο Τζέφρι το 2016». Ο ίδιος είπε ότι ο Τζέφρι δεν του αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για όσα γνώριζε.

Η Χίλαρι Κλίντον δεν είχε καμία επαφή με τον Επστάιν, αλλά ο Μπιλ Κλίντον ήταν γνωστό ότι ήταν φίλος του δισεκατομμυριούχου. Οπως σημειώνει η Telegraph, ο Επστάιν πραγματοποίησε τουλάχιστον 17 επισκέψεις στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τα προεδρικά αρχεία, ενώ ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ πέταξε επίσης με το ιδιωτικό τζετ του Επστάιν στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αφρική το 2002 και το 2003.

Ο Επστάιν είπε ότι ο αδελφός του έκανε ένα «λάθος» ταξιδεύοντας με τον Κλίντον, καθώς αυτό τράβηξε την προσοχή στις δραστηριότητές του. «Ο Τζεφ πέταξε μαζί με τον Κλίντον και νομίζω με τον Κρις Τάκερ και κάποιους άλλους ανθρώπους στην Αφρική –το οποίο ήταν ένα λάθος που έκανε ο αδελφός μου, επειδή πριν από αυτό, κανείς δεν ασχολούνταν μαζί του.

Αλλά όταν πέταξε με τον Κλίντον όλοι αναρωτήθηκαν, ποιος είναι αυτός», πρόσθεσε.

Ο Μπιλ Κλίντον, το όνομα του οποίου είναι ένα από τα 177 που αναφέρονται και συναντάται πολλές φορές στην πρώτη δόση των δημοσιοποιημένων εγγράφων για τον Επστάιν, δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι.

Ο εκπρόσωπός του, Ανχελ Ουρένα είπε τον Ιούλιο του 2019, όταν ο Επστάιν συνελήφθη, ότι ο Κλίντον «δεν γνωρίζει τίποτα για τα τρομερά εγκλήματα» για τα οποία κατηγορήθηκε ο Τζέφρι. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι είχαν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που είχαν κάποια επικοινωνία.

Η σχέση του Τραμπ με τον Επσταϊν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο απείχε τρία χιλιόμετρα από τη βίλα του Τζέφρι Επστάιν στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, πέταξε με το ιδιωτικό του τζετ τουλάχιστον τέσσερις φορές. Το όνομα Τραμπ συναντάται επίσης στα δικαστικά έγγραφα. Ούτε αυτός έχει κατηγορηθεί για κάτι σχετικό με τον Επστάιν.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει το 2002: «Γνωρίζω τον Τζεφ 15 χρόνια. Υπέροχος τύπος. Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μαζί του. Λέγεται μάλιστα ότι του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες όσο κι εμένα, και πολλές από αυτές είναι νεότερες. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, ο Τζέφρι απολαμβάνει την κοινωνική του ζωή».

Αντίθετα, το 2019, ο Τραμπ άλλαξε την ιστορία του λέγοντας ότι γνώριζε τον Επστάιν μόνο επειδή «όλοι στο Παλμ Μπιτς τον γνώριζαν» και ότι δεν είχε μιλήσει με τον εκλιπόντα μεγιστάνα εδώ και 15 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...