501
Ο Παύλος Μαρινάκης στη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στον ANT1 | ANT1/WebTV

Μαρινάκης: Το «μπάζωμα» στα Τέμπη ήταν επιχειρησιακή ανάγκη και όχι απόπειρα συγκάλυψης

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2024, 10:26
Ο Παύλος Μαρινάκης στη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στον ANT1
|ANT1/WebTV

Μαρινάκης: Το «μπάζωμα» στα Τέμπη ήταν επιχειρησιακή ανάγκη και όχι απόπειρα συγκάλυψης

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2024, 10:26

Στο θέμα του πολυσυζητημένου «μπαζώματος» του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, λίγες μόλις ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καθώς το ζήτημα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις.

Ως γνωστόν για την αμφιλεγόμενη ενέργεια να γίνουν, εσπευσμένα, χωματουργικές εργασίες στον χώρο της σύγκρουσης των δύο τρένων στις 28 Φεβρουαρίου 2023, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη στον τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ύστερα από μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων για αλλοίωση του σημείου της τραγωδίας με αποτέλεσμα να χαθούν κρίσιμα στοιχεία για τη διερεύνηση των αιτών του δυστυχήματος. Η πλέον προβεβλημένη από την ομάδα των συγγενών, η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της στην τραγωδία, κατήγγειλε μάλιστα ότι στο σχετικό εξώδικο που είχε στείλει τότε στον κ. Αγοραστό, ο τελευταίος της είχε απαντήσει ότι είχε λάβει εντολή από τον τότε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ -και νυν υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας- Χρήστο Τριαντόπουλο -κάτι που το διαψεύδουν και οι δύο. (Την Παρασκευή, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι δεν έδωσε σχετική εντολή, ενώ η αντιπολίτευση μιλάει για συγκάλυψη.)

Το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα», ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε αρχικά στην αύξηση του φοιτητικού επιδόματος που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη κι ένα πρόγραμμα που αφορά την αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών.

«Η στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης ξεπερνάει σε κόστος τα 2 δις ευρώ», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και υπογράμμισε πως ειδικά για τους νέους, το στεγαστικό μαζί με την ακρίβεια αποτελούν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα.

Στη συνέχεια και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, τόνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να κρατήσουμε τις οφειλόμενες αποστάσεις προκειμένου να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της.

Σε ότι αφορά το θέμα του «μπαζώματος» στο χώρο του δυστυχήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε και αυτός ότι ουδέποτε ο κ. Αγοραστός κατονόμασε τον κ. Τριαντόπουλο ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα» (κάτι που και ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά).

«Ό,τι έγινε στο χώρο, έγινε επειδή υπαγορευόταν από επιχειρησιακές ανάγκες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν απόπειρα συγκάλυψης», τόνισε με έμφαση ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος και στις αμετροεπείς επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη κατά της κυβέρνησης για το όλο θέμα.

«Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σοβαρή, κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι έγινε για κάποια συγκάλυψη, ήταν επιχειρησιακή ενέργεια την οποία ακολούθησαν οι άνθρωποι που ήταν στο πεδίο, δεν κατηγορώ και δεν αθωώνω από πριν κανέναν θα αποφανθεί η δικαιοσύνη όπως ορίζει ο νόμος. Ο Κασσελάκης είπε “το ένα τζάκι καλύπτει το άλλο”. Δεν είναι τηλεδικαστής, όταν λέει τόσο βαριές κουβέντες να έρθει να μας πει ποια είναι η συγκάλυψη και να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε.. Δεν εργαλειοποιούμε κανένα θάνατο, σκύβουμε το κεφάλι. Θέλουμε Δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς κραυγές. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να χτίσει αφήγημα πάνω στον πόνο ανθρώπων», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, παρέπεμψε και πάλι στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, λέγοντας πως αυτή «αφορά τους πάντες και χωρίς κανέναν αστερίσκο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...