191
Εξω από το νοσοκομείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις | @PolicieCZ

Μακελειό σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Εξι νεκροί, αυτοκτόνησε ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 10:18
Εξω από το νοσοκομείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
|@PolicieCZ

Μακελειό σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Εξι νεκροί, αυτοκτόνησε ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 10:18

Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της Οστράβα, στη βορειοανατολική Τσεχία, όταν ένας άνδρας εισέβαλε σε αίθουσα αναμονής και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Λίγες ώρες αργότερα αυτοπυροβολήθηκε, χωρίς να γίνουν γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου διευκρίνισε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και ένας κατέληξε αργότερα στο χειρουργείο. Αλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους όμως δεν βρίσκεται ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 στην Ελλάδα), δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ.

Ο δράστης μπήκε σε αίθουσα αναμονής και πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του. Τσεχική εφημερίδα έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι η επίθεση σημειώθηκε στη μονάδα τραυματολογίας του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε. Οι περιγραφές μιλούσαν για έναν κοκκινομάλλη άνδρα που φοράει κόκκινη μπλούζα και έχει ύψος περίπου 1,80μ.

Η αστυνομία που τον αναζητούσε ανέφερε ότι περίπου τρεις ώρες έπειτα από την επίθεση ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015 όταν ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...