478
O Στ. Κούλογλου στη συνέντευξή του στο Action24 | YouTube/Action24

Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε την ημέρα της εκλογής Κασσελάκη – θα έχει τέλος που θα θυμίζει κλαυσίγελο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 09:11
O Στ. Κούλογλου στη συνέντευξή του στο Action24
|YouTube/Action24

Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε την ημέρα της εκλογής Κασσελάκη – θα έχει τέλος που θα θυμίζει κλαυσίγελο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 09:11

Υπήρχε «πρόθεση» να κατέβουν οι αφίσες του Αλέξη Τσίπρα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, συζητήθηκε, αλλά εκδηλώθηκαν αντιδράσεις και έτσι σταμάτησε την τελευταία στιγμή: αυτό είπε το πρωί της Πέμπτης ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος την προηγουμένη και με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ του tvxs.gr, τον είχε περιγράψει ως όργανο του Μεγάρου Μαξίμου (περισσότερα εδώ, στη «Βαβέλ» του Protagon).

Ο κ. Κούλογλου, ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην αρχηγία –λέγοντας τότε ότι «το κόμμα βρέθηκε να τροφοδοτεί τα πρωινάδικα»–, μίλησε στο Action24 μετά τα όσα ειπώθηκαν εναντίον του από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αφορμή, συγκεκριμένα, τις αιχμές του κ. Κασσελάκη για «κλεμμένη» έδρα, ο κ. Κούλογλου είπε ότι «τα περί έδρας είναι μια αστειότητα, γιατί στην ΕΕ θεωρείται πλέον θέσφατο ότι η έδρα δεν ανήκει στα κόμματα αλλά στα πρόσωπα. Δεν έχει κάτι άλλο να πει (ο κ. Κασσελάκης) και ζητά την έδρα».

«Φύγανε και άλλοι. Εχετε ακούσει να λέει “Κόκκαλη, δώσε την έδρα”. Το κάνει με μένα γιατί έχω κάνει μια αρθρογραφία που με ήπιο τρόπο προσπαθώ να αναδείξω τις μεγάλες αντιφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη και αυτό τον ενοχλεί. Ο Παπαδημούλης έφυγε και δεν του λέει να γυρίσει την έδρα».

«Δεν βρίσκεις άκρη, λέει πράγματα (ο κ. Κασσελάκης) που δεν είναι σοβαρά. Είναι μια συνωμοσιολογία που βρίσκει κανείς σε κύκλους της Ακροδεξιάς» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είναι αριστερός, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε την ημέρα της εκλογής Κασσελάκη. Ηταν μια ομαδική αυτοκτονία», τόνισε κατά τα άλλα ο κ. Κούλογλου, ο οποίος περιέγραψε το πώς κατάντησε έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Συμβαίνει, ξέρετε, σε κλειστά κυκλώματα τα οποία πιστεύουν σε κάτι πάρα πολύ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, παρ’ ότι όλα τα πράγματα έδειχναν το αντίθετο –όταν τους έλεγες παιδιά δεν πάμε καλά, αυτό έλεγα εγώ συχνά και ήταν έτοιμοι να με διαγράψουν να με ρίξουν στο πυρ το εξώτερον κ.λπ.– και όταν ξαφνικά χάσαμε με 20 μονάδες διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μια πολύ μεγάλη κρίση. Το κόμμα είχε χάσει την ιδεολογία του, είχε μόνο δύο συγκολλητικά στοιχεία, την εξουσία και τον Τσίπρα· έφυγε ο Τσίπρας απομακρύνθηκε η εξουσία και έτσι προχώρησαν να βρουν κάποιον σαν τον Κασσελάκη. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα η πορεία είναι καθοδική» εξήγησε ο κ. Κούλογλου.

Και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα βάζουν τρία αυτογκόλ μόνοι τους. Ακόμα και στο θέμα του γάμου των ομοφύλων που είναι ένα θέμα προνομιακό για την Αριστερά μπουρδουκλώθηκαν».

Εκτίμησε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βαδίζει προς μια καταστροφή, ένα τέλος που θα έχει χαρακτηριστικά κλαυσίγελου».

Ως προς το δικό του πολιτικό μέλλον, ο κ. Κούλογλου είπε ότι «αν υπάρξει μια συμφωνία με τη Νέα Αριστερά, θα σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να είμαι ξανά υποψήφιος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...