334
Η πόλη της Βαρκελώνης φιλοξενεί ήδη εντυπωσιακούς χώρους ανάπαυσης, όπως το Cementeri Les Corts | John Greim/Loop Images/Universal Images Group via Getty Images

Μπαρτσελόνα: Τάφος με θέα το Καμπ Νου «για να μη χάσεις κανένα ματς»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2023, 18:14
Η πόλη της Βαρκελώνης φιλοξενεί ήδη εντυπωσιακούς χώρους ανάπαυσης, όπως το Cementeri Les Corts
|John Greim/Loop Images/Universal Images Group via Getty Images

Μπαρτσελόνα: Τάφος με θέα το Καμπ Νου «για να μη χάσεις κανένα ματς»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2023, 18:14

Αλήθεια, πόσο πολύ πρέπει να αγαπάς μια ομάδα για να συνδεθείς μαζί της αιώνια; Πόσο πρέπει να έχεις πανηγυρίσει τα γκολ της και -κυρίως- λυπηθεί για τις ήττες της για να επιθυμείς οι στάχτες σου να βρίσκονται για πάντα δίπλα στο γρασίδι όπου αγωνίζονται αυτοί με τα σορτσάκια και την ποδοσφαιρική εμφάνιση που έμαθες να αγαπάς από παιδί;

Σε μια απόφαση που έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να ενσωματώσει στο αναμορφωμένο της γήπεδο (τα θρυλικό Καμπ Νου), έναν ειδικό χώρο που θα μπορεί να δεχτεί τις στάχτες 26.600 οπαδών της.

Φυσικά, οι πιστοί αυτοί οπαδοί ή οι οικογένειές τους θα χρειαστεί να πληρώσουν για αυτό το παράξενο προνόμιο. Οπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, οι τιμές κυμαίνονται από 250 έως και 6.000 ευρώ, «ανάλογα με τη διάρκεια της παραμονής».

Το Καμπ Νου ανακαινίζεται και θα προσφέρει στους φίλους της Μπάρτσα ακόμα και τεφροδόχους

«Σε έναν χώρο γεμάτο συμβολισμό, που απέχει μόλις λίγα μέτρα από το χορτάρι, οι φίλαθλοι θα μπορούν να ενώσουν για πάντα το πάθος τους με τον σύλλογο, με τα χρώματά του, με όλες τις στιγμές που έζησαν γιορτάζοντας τις επιτυχίες του, που αποτελούν μέρος της ιστορίας της Μπάρτσα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της ισπανικής ομάδας.

Η ιστοσελίδα του συλλόγου προωθεί την πρωτοβουλία με το σύνθημα: «Ζήστε στο παρόν χωρίς να ξεχνάτε το παρελθόν, αλλά πάντα κοιτάζοντας το μέλλον».

Οι τεφροδόχοι θα είναι κρυμμένες πίσω από μεγάλες τοιχογραφίες που θα απεικονίζουν τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Ο σύλλογος θα προσφέρει επίσης έναν χώρο 2.000 τετραγωνικών ποδιών όπου μπορεί να αγοραστεί μια «αποκλειστική και περιορισμένη έκδοση» 9.000 αναμνηστικών πλακών για 300 ευρώ η καθεμία.

Τα μέλη του κλαμπ έλαβαν προθεσμία δύο εβδομάδων για να κάνουν κράτηση πριν η προσφορά γίνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Από το 2012, η ​​γερμανική Σάλκε προσφέρει στους φιλάθλους της την ευκαιρία να αναπαυθούν σε ένα νεκροταφείο που έχει προοριστεί για αυτούς. Στην Ισπανία, τρεις άλλοι σύλλογοι προσφέρουν χώρους αποθήκευσης της στάχτης των φιλάθλων τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...