255
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια την Τρίτη | Intimenews/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κόρινθος: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η απολογία του 35χρονου

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 08:14
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια την Τρίτη
|Intimenews/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κόρινθος: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η απολογία του 35χρονου

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 08:14

Κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτραπούν νέα έκτροπα –όπως αυτά που σημειώθηκαν την Τρίτη– θα απολογήθεί την Πέμπτη ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο Ρομά στο Σολωμό Κορινθίας, ενώ επιχειρούσε να κλέψει κότες από το κτήμα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης του φονικού επιχείρησε να εξαφανίσει τα ίχνη του θύματος πετώντας το πτώμα του σε λατομείο.

Σε πρώτη φάση, ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου υποστήριξε ότι ο εντολέας του έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές. Σε ό,τι αφορά την μεταφορά του πτώματος σε λατομείο είπε ότι θα κριθεί σε δεύτερο στάδιο, καθώς προέχει να εξεταστούν τα αίτια που όπλισαν το χέρι του δράστη.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργή στην κοινότητα των Ρομά. Την Τρίτη προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια στα δικαστήρια Κορίνθου επιχειρώντας μέχρι και να εισβάλλουν στο δικαστικό μέγαρο.

H αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα περίπου στη μία το μεσημέρι, να διακοπούν όλες οι δίκες λόγω της εκρηκτικής ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα και ένας 54χρονος Ρομά επιχείρησαν να κλέψουν πουλερικά από την αυλή του σπιτιού του 35χρονου. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας τούς αντιλήφθηκε και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 52χρονος. Αργότερα ο δράστης επιχείρησε να εξαφανίσει το πτώμα πετώντας το σε ένα λατομείο.

Από την έρευνα και τις ανακρίσεις της αστυνομίας, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παραβίαση του νόμου για οπλοκατοχή. Οπως σημειώνουν τα τοπικά μέσα, στο πλευρό του έχει και τους κατοίκους του χωριού του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...