270
H Φωτεινή Βάκη και ο Δημήτρης Καμμένος με φόντο τη λάμψη του Αγίου Φωτός | CreativeProtagon

Κόντρα Δημήτρη Καμμένου-Φωτεινής Βάκη για το Αγιο Φως

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2017, 18:00
H Φωτεινή Βάκη και ο Δημήτρης Καμμένος με φόντο τη λάμψη του Αγίου Φωτός
|CreativeProtagon

Κόντρα Δημήτρη Καμμένου-Φωτεινής Βάκη για το Αγιο Φως

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2017, 18:00

Μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, που χαρακτήρισε «παγανιστικό κατάλοιπο» το Αγιο Φως, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, προσέθεσε ότι κατά τον Αδαμάντιο Κοραή το Αγιο Φως αποτελεί «ψευδοθαύμα».

«Οσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί “ψευδοθαύμα” που πιστεύουν “ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν”» αναφέρει η κυρία Βάκη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ημερησία».

Η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα. «Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία», τονίζει.

Με αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ στη δήλωση της Φωτεινής Βάκη.

«”Ψευδοθαύμα” είναι η εκλογή όσων πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι άθεη, ουδετερόθρησκη και Αριστερή. Τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά των “λοιπών επισήμων Θρησκειών στην Επικράτεια”. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παραστούν στις Ορθόδοξες λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας τη Μεγάλη Εβδομάδα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Για την ουσία, όλες αυτές οι… ιερές κόντρες έρχονται λίγες μόλις ώρες μετά τις εμφατικές δηλώσεις του επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι «το Αγιο Φως θα συνεχίσει να έρχεται στη χώρα μας με τιμές αρχηγού κράτους».

Πρόκειται για μια (πολιτικά βολική) κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: οι μεν κατά του Φωτός, οι δε ως θρήσκοι και υπερασπιστές του Πάσχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...