179
O Σωτήρης Τσιόδρας κατά τις ανακοινώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης | Protagon

Κλείνουν κέντρα διασκέδασης, σινεμά και γυμναστήρια

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 18:27
O Σωτήρης Τσιόδρας κατά τις ανακοινώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης
|Protagon

Κλείνουν κέντρα διασκέδασης, σινεμά και γυμναστήρια

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 18:27

Μια νέα δέσμη μέτρων στην προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας έφτασαν τα 117. Τριάντα τέσσερα νοσηλεύονται, τρία εκ των οποίων σε ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι 10 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι «ορφανά» χωρίς δηλαδή να έχει «ιχνηλατηθεί» η προέλευσή τους. Δύο από τα κρούσματα, η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που υπήρξε το Νο1 στη χώρα μας καθώς και το παιδί της, πήραν εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ νωρίτερα το μεσημέρι.

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας απηύθυνε σύσταση προς όσους ασθενούν να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία αν εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα. Ο λόγος είναι για να μην επιβαρυνθεί το ήδη επιβαρυμένο νοσηλευτικό σύστημα αλλά και να μην μεταδοθεί ο ιός σε άτομα των λεγόμενων ευπαθών ομάδων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι κλείνουν για τις επόμενες 15 ημέρες κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια και παιδότοποι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...