171
Στη φωτογραφία ο γιος και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την άφιξή τους στο δικαστήριο. Ο Δημήτρης Φιλιππίδης φέρεται να είχε φραστικό επεισόδιο κατά την έναρξη της διαδικασίας με τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα | ΙΝΤΙΜΕnews

Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των δύο ηθοποιών στη δίκη Φιλιππίδη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2022, 13:29
Στη φωτογραφία ο γιος και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την άφιξή τους στο δικαστήριο. Ο Δημήτρης Φιλιππίδης φέρεται να είχε φραστικό επεισόδιο κατά την έναρξη της διαδικασίας με τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των δύο ηθοποιών στη δίκη Φιλιππίδη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2022, 13:29

Δεκτό έγινε τελικά το αίτημα των γυναικών που καταγγέλλουν για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη να καταθέσουν στη δίκη του κεκλεισμένων των θυρών, παρά την εισήγηση προηγουμένως της εισαγγελέως της έδρας να απορριφθεί.

Οπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, «πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να γίνει δεκτό το αίτημα. Το δικαστήριο κρίνει ότι, ως είθισται, η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων θα βοηθήσει τις καταγγέλλουσες να μιλήσουν πιο άνετα».

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απόρριψή του, καθώς, όπως ανέφερε η δημόσια κατάθεση από τις καταγγέλλουσες, «δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία, επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών».

«Πρέπει –είπε– να υπάρξει στάθμιση συμφερόντων. Δηλαδή, η αρχή της δημοσιότητας της δίκης, αλλά και η δυνατότητα κάμψης της δημοσιότητας λόγω ειδικών λόγων, π.χ. διασυρμός θύματος ή η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού του θύματος. Η παρούσα δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλώς ή κακώς, οι καταγγελίες έχουν δημοσιοποιηθεί. Επομένως, η τήρηση της δημοσιότητας κρίνω ότι δεν θα τις επιβαρύνει περαιτέρω. Δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία, επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών. Να απορριφθεί το αίτημα»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...