205
Το σημείο όπου ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών | REUTERS/Nir Elias

Ισραήλ: Πέντε νεκροί σε επίθεση ενόπλου σε προάστιο του Τελ Αβίβ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 23:11
Το σημείο όπου ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών
| REUTERS/Nir Elias

Ισραήλ: Πέντε νεκροί σε επίθεση ενόπλου σε προάστιο του Τελ Αβίβ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 23:11

Πέντε πολίτες είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου το βράδυ της Τρίτης σε προάστιο του Τελ Αβίβ.

Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Μπνέι Μπρακ, στο οποίο διαμένουν κυρίως υπερορθόδοξοι Εβραίοι, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση, διακρίνεται ένας μαυροντυμένος άνδρας, οπλισμένος με τυφέκιο, να περιπλανιέται σε έναν δρόμο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πυροβολούσε προς τα μπαλκόνια διαμερισμάτων, κατά περαστικών και διερχόμενων αυτοκινήτων.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας, αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν σκοτωθεί 11 Ισραηλινοί σε επιθέσεις ενόπλων, υψηλός αριθμός έπειτα από μεγάλο διάστημα σχετικής ηρεμίας.

Μόλις την Κυριακή, στη Χαντέρα, στο βόρειο Ισραήλ, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλων, σε επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Η ισραηλινή αστυνομία ταυτοποίησε και εξόντωσε τους δράστες.

Στις 22 Μαρτίου, στην πόλη Μπερ Σεβά (στα νότια της χώρας), δύο άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε Άραβας Ισραηλινός, εμπνευσμένος από την ιδεολογία του ISIS. Ο δράστης ήταν δάσκαλος, που καταδικάστηκε το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για «κηρύγματα μίσους» και επειδή σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...