195
Το κοριτσάκι, παρά τη δοκιμασία που πέρασε, είναι πολύ καλά στην υγεία του, λένε οι γιατροί | The Times

Ινδία: Αδέσποτο σκυλί και τα κουτάβια του προστάτεψαν νεογέννητο βρέφος

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 22:25
Το κοριτσάκι, παρά τη δοκιμασία που πέρασε, είναι πολύ καλά στην υγεία του, λένε οι γιατροί
|The Times

Ινδία: Αδέσποτο σκυλί και τα κουτάβια του προστάτεψαν νεογέννητο βρέφος

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 22:25

Δίπλα σε τέσσερα κουτάβια της μια σκύλα φρόντισε και ένα μωράκι που κάποια εγκατέλειψαν στην κρύα νύχτα σε επαρχία της βόρειας Ινδίας.

Το κοριτσάκι μόλις είχε γεννηθεί – είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο. Το βρήκαν το επόμενο πρωί οι χωρικοί, έκπληκτοι για το ότι τη φρόντιζαν τα σκυλιά.

Οπως επισημαίνουν οι Times, το μωρό ζύγιζε μόλις δύο κιλά. Αμέσως το πήγαν στο νοσοκομείο, όπου το εξέτασαν οι γιατροί και βρήκαν ότι η υγεία του είναι σε άριστη κατάσταση. Την ονόμασαν Ακάνξα, που στη γλώσσα Χίντι σημαίνει «επιθυμία» ή «ευχή».

Οι γονείς αναζητούνται. Πιθανόν την εγκατέλειψαν γιατί στην Ινδία πολλές οικογένειες και ειδικότερα οι φτωχές, προτιμούν τα αγόρια από τα κορίτσια. Δεν αποκλείεται να είναι παιδί ανύπαντρης μητέρας που δεν θα ήθελε να ζήσει με το στίγμα του παιδιού εκτός γάμου.

Κάποιες οικογένειες στην Ινδία στη δεύτερη εγκυμοσύνη (αν η πρώτη ήταν κορίτσι) προχωρούν σε τεστ για το φύλο του εμβρύου. Αν είναι κι αυτό κορίτσι, επιλέγουν την άμβλωση. Στην επαρχία, ωστόσο, το τεστ είναι πανάκριβο για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, οπότε τα ανεπιθύμητα μετά τη γέννα κορίτσια εγκαταλείπονται σε ορφανοτροφεία, ναούς, ακόμη και κυβερνητικά κτίρια. Στο κρατίδιο Μαχαράστρα, στη δυτική Ινδία, καταγράφονται περί τα 200 τέτοια περιστατικά τον χρόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...