417
Η Τζόρτζια Μελόνι συμφώνησε για την εκτύπωση ιταλικού γραμματοσήμου με τη μορφή του «Καβαλιέρε», ακολουθώντας τα βήματα χωρών όπως η Λιβερία και η Λιβύη | CreativeProtagon

Η Μελόνι εξοργίζει με γραμματόσημο προς τιμήν του Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 09:34
Η Τζόρτζια Μελόνι συμφώνησε για την εκτύπωση ιταλικού γραμματοσήμου με τη μορφή του «Καβαλιέρε», ακολουθώντας τα βήματα χωρών όπως η Λιβερία και η Λιβύη
|CreativeProtagon

Η Μελόνι εξοργίζει με γραμματόσημο προς τιμήν του Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 09:34

Η Ιταλία θα τιμήσει τη μνήμη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντιμετώπισε περισσότερες από 30 ποινικές διώξεις κατά τη διάρκεια της ζωής του, σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και καταδικάζεται από τους επικριτές του πρώην πρωθυπουργού.

Ενα γραμματόσημο με τη μορφή του Μπερλουσκόνι θα εκδοθεί, όπως γράφουν οι Times, στις 12 Ιουνίου, την πρώτη επέτειο από τον θάνατο του μακροβιότερου πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο οποίος κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για φορολογικές απάτες, σχέσεις με ανήλικες πόρνες και συνεργασία με τη Μαφία.

Την ιδέα για το γραμματόσημο πρότειναν οι Πάολο Εμίλιο Ρούσο και Λιτσία Ροντζούλι, βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia, που ιδρύθηκε από τον Μπερλουσκόνι το 1994. Το κόμμα συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη ζωή του Μπερλουσκόνι με αυτόν τον τρόπο» είπε ο Ρούσο. «Ηταν κορυφαίος επιχειρηματίας για πολύ καιρό, επινόησε την ιδέα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ιταλία και σε όλον τον κόσμο και ήταν κορυφαίος πρεσβευτής της χώρας για τον αθλητισμό».

Αρχικά, η πρόταση διαβιβάστηκε στο υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας και τελικά εγκρίθηκε από τους υπουργούς της κυβέρνησης την Τρίτη 9 Απριλίου, όπως γράφουν οι Times, ανοίγοντας τον δρόμο στο ιταλικό κρατικό τυπογραφείο να σχεδιάσει και να τυπώσει τα γραμματόσημα.

Ο Μάρκο Τραβάλιο, συντάκτης της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι La7 ότι η πρωτοβουλία είναι «μια μεγάλη απρέπεια». Και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι μια σοβαρή χώρα θα αφιέρωνε γραμματόσημο σε έναν φοροαπατεώνα». Τον περασμένο Φεβρουάριο, η ένωση κατά της μαφίας WikiMafia συνέταξε μια ανοιχτή επιστολή προς τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας του να μπλοκάρει τα σχέδια για το γραμματόσημο.

Ο Ρούσο είπε ότι το τυπογραφείο του κράτους θα συμβουλευθεί την οικογένεια του Μπερλουσκόνι για το τελικό σχέδιο, προβλέποντας ότι θα καταλήξουν σε μια «απλή» εικόνα.

Η Ιταλία θα ενταχθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που έχουν τιμήσει τη μνήμη του μεγιστάνα με δικά τους γραμματόσημα. Γραμματόσημα με τη μορφή του Μπερλουσκόνι έχουν τυπώσει η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε, η Μοζαμβίκη, αλλά και η Λιβύη.

Το 2008, ο Μπερλουσκόνι προσέφερε στη Λιβύη μια συγγνώμη και αποζημίωση 5 δισ. δολαρίων για εγκλήματα που διέπραξαν κατά το παρελθόν στη χώρα οι ιταλοί κατακτητές. Δύο χρόνια αργότερα η Λιβύη τύπωσε ένα γραμματόσημο που τον έδειχνε να σφίγγει με ενθουσιασμό τα χέρια με τον σύμμαχό του, συνταγματάρχη Καντάφι.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα τυπώσει επίσης γραμματόσημα προς τιμήν προσωπικοτήτων που έχουν αποδειχθεί λιγότερο αμφιλεγόμενες. Περιλαμβάνουν τον Γκουλιέλμο Μαρκόνι, τον πατέρα της εκπομπής ραδιοκυμάτων, τον δομινικανό μοναχό του 13ου αιώνα Θωμά Ακινάτη και τον συνθέτη της όπερας Τζάκομο Πουτσίνι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...