348
Ο Ντέιβιντ Μπάουι και η γυναίκα του, Ιμάν, το 1997 | Reuters

Η κινηματογραφική βιογραφία του Μπάουι βρήκε πρωταγωνιστή, αλλά δεν έχει την έγκριση του γιου του

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2019, 09:15
Ο Ντέιβιντ Μπάουι και η γυναίκα του, Ιμάν, το 1997
|Reuters

Η κινηματογραφική βιογραφία του Μπάουι βρήκε πρωταγωνιστή, αλλά δεν έχει την έγκριση του γιου του

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2019, 09:15

Τρία περίπου χρόνια μετά τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπάουι,τον Ιανουάριο του 2016, ετοιμάζεται ήδη μια βιογραφική ταινία για τον θρυλικό βρετανό μουσικό και τραγουδιστή.

Το «Stardust», όπως θα ονομάζεται το φιλμ, θα ακολουθεί τον νεαρό Ντέιβιντ κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην Αμερική, το 1971, ένα ταξίδι που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το θρυλικό alter ego του Ziggy Stardust.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γκάμπριελ Ρέιντζ (δημιουργός του ψευδο-ντοκιμαντέρ «Death of a President» του 2006) και το σενάριο ο Κρίστοφερ Μπελ, ενώ τον Μπάουι θα υποδυθεί o Βρετανός μουσικός και ηθοποιός Τζόνι Φλιν, ευρύτερα γνωστός από το φιλμ «Beast», ενώ έχει παίξει επίσης στη σειρά του Netflix «Lovesick» αλλά και στο «Genius» όπου υποδύθηκε στον Άλμπερτ Άινσταϊν σε νεαρή ηλικία.

Ο Τζόνι Φλιν (Facebook)

Πλάι στον Φλιν θα βρίσκονται οι Τζένα Μαλόουν, που θα υποδυθεί την πρώτη σύζυγο του Μπάουι, Αντζελα, και ο Μαρκ Μάρον («GLOW»), που θα υποδυθεί τον μάνατζερ του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ.

Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο το όλο πρότζεκτ, όπως φαίνεται, «κολλάει» στον γιο του Μπάουι, τον 48χρονο σκηνοθέτη Ντάνκαν Τζόουνς, γνωστό από την ταινία «Moon».

Όπως δήλωσε ο  Τζόουνς, απαντώντας στην ανακοίνωση της ταινίας, οι παραγωγοί δεν έχουν εξασφαλίσει τα σχετικά δικαιώματα για τα τραγούδια του πατέρα του και ούτε έχουν πάρει την έγκριση της οικογένειάς του.

Όπως δημοσίευσε ο Τζόουνς μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter: «Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν έχει πάρει επισήμως τα δικαιώματα για καμία βιογραφική ταινία… Θα το ήξερα. Δεν λέω ότι δεν θα γίνει αυτή η ταινία. Ειλικρινά δε θα μπορούσα να ξέρω. Λέω ότι, όπως έχουν τα πράγματα, αυτή η ταινία δεν θα έχει μουσική του πατέρα μου και δε μπορώ να φανταστώ το ενδεχόμενο να αλλάξει αυτό. Αν θέλετε να δείτε μία βιογραφία χωρίς τη μουσική του ή την ευλογία της οικογένειάς του, θα εξαρτηθεί από το κοινό», καταλήγει.

Οπότε μήπως σιγά σιγά να προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο το «Stardust» να μην περιλαμβάνει την μουσική του Μπάουι;

 

Η ανάρτηση του Ντάνκαν Τζόουνς

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...