213
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα (φωτογραφία αρχείου) | ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Βλάχος

Γκάγκα: Σε 10 ημέρες παραλαμβάνουμε τα μονοκλωνικά αντισώματα

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 15:32
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα (φωτογραφία αρχείου)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Βλάχος

Γκάγκα: Σε 10 ημέρες παραλαμβάνουμε τα μονοκλωνικά αντισώματα

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 15:32

Προσπάθειες ώστε η πρώτη παραγγελία των 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορονοϊό να έρθει στη χώρα μας έως τις 11 Νοεμβρίου κάνει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα ανέφερε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

Η ίδια, μία ημέρα πριν, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα και τη δημοσιογράφο Τότα Καρλατήρα ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα θα έρθουν στην Ελλάδα το αργότερο σε 15 ημέρες.

«Ο στόχος της συγκεκριμένης αγωγής είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη μηχανικού αερισμού και νοσηλείας στη ΜΕΘ. Ωστόσο, η ύπαρξη καλών και αποτελεσματικών φαρμάκων, όπως και τα αντιικά χάπια που επίσης αναμένουμε στις αρχές του έτους, δεν καταργούν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού», είπε στη συνέντευξή της στην εφημερίδα η αναπληρώτρια υπουργός.

Τα κριτήρια για αυτούς που θα τα λάβουν, πρόσθεσε, τα εξετάζει η αρμόδια Επιτροπή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε όλες τις χώρες τα φάρμακα αυτά δίνονται με προτεραιότητα σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής των μέτρων και την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, η κυρία Γκάγκα ανέφερε στην ΕΡΤ ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Τετάρτη και «για μέτρα θα ακούσουμε από εκεί και πέρα, αν χρειάζεται και αν πρέπει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...