405
Οπως προκύπτει από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο ΣΕΦ (στο πάνω μέρος της φωτογραφίας) μπορεί να γίνει ο αγώνας «με φιλάθλους και αστυνομικούς», ενώ στο «Καραϊσκάκης» (στο κάτω μέρος της φωτογραφίας) όχι | φωτ. αρχείου

Γιατί «κεκλεισμένων» μόνο στο ποδόσφαιρο και όχι στο μπάσκετ;

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 14:16
Οπως προκύπτει από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο ΣΕΦ (στο πάνω μέρος της φωτογραφίας) μπορεί να γίνει ο αγώνας «με φιλάθλους και αστυνομικούς», ενώ στο «Καραϊσκάκης» (στο κάτω μέρος της φωτογραφίας) όχι
|φωτ. αρχείου

Γιατί «κεκλεισμένων» μόνο στο ποδόσφαιρο και όχι στο μπάσκετ;

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 14:16

Από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της εξέδρας σε όλα τα ματς της Σούπερ Λιγκ, ως βασικό και κύριο μέτρο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, προκύπτει ότι οι αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ (υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έγιναν έξω από κλειστό γυμναστήριο όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού) και λοιπών αθλημάτων, θα γίνουν κανονικά με την παρουσία θεατών στις εξέδρες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προσπάθησε να εξηγήσει το «γιατί μόνο στη Σούπερ Λίγκα»:

 «Θεωρούμε -είπε- ότι τα επεισόδια επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα, κάποιες φορές και στο μπάσκετ. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα του βόλεϊ ό,τι συνέβη εκεί. Πολλές φορές οι οπαδοί που πάνε εκεί δεν έχουν καμία επαφή με το σπορ, δεν ξέρουν καν τι είναι το… φιλέ. Μεταφέρθηκε ένας “στρατός” και έκανε ό,τι έκανε.

»Στο μπάσκετ έχει αξιολογηθεί ότι μπορούν να γίνουν αγώνες με εξασφαλισμένη την ασφάλεια των φιλάθλων. Με ένταση, ενδιαφέρον, που δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε αγώνες μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, χωρίς τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σωστό να είχαμε την ίδια απόφαση στα άλλα αθλήματα».

Οσον αφορά τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος, ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να δηλώσει ότι «πρέπει να γίνει σχετική διευκρίνιση από το Υπουργείο Αθλητισμού, όταν εμπλέκονται ομάδες της Super League 1».

Ομοίως και στην ερώτηση γιατί επιβλήθηκε η διεξαγωγή ενος ευρωπαϊκού αγώνα χωρίς φιλάθλους (του Ολυμπιακού με τη σερβική Μπάτσκα Τόπολα την Πέμπτη στο «Καραϊσκάκης» για το Europa League),  o κ. Μαρινάκης απάντησε κρίνοντας πως δεν είναι εύκολο (!) να γίνει ένας αγώνας του Ολυμπιακού με την Αστυνομία απ’ έξω να φυλάει το γήπεδο!

«Η απάντηση βρίσκεται στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. Για λόγους ασφαλείας προβλέπεται πλέον από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, εξειδικευμένα μπορούμε πλέον να αποφασίζουμε κάτι τέτοιο. Είχαμε ένα τραγικό γεγονός, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μας πει ότι μετά από λίγες μέρες μπορεί να γίνει ένας αγώνας του Ολυμπιακού με την Αστυνομία να φυλάει  απ’ έξω. Προέχει πάνω από όλα η ασφάλεια», ανέφερε στην απάντησή του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα όμως με τη λογική αυτή, αυτό δεν μπορεί να γίνει την Πέμπτη στον ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι εφικτό την επομένη στο μπάσκετ, δηλ. την Παρασκευή, όταν οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο Φάληρο ( στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) την ισπανική Βαλένθια για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη, την Euroleague.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...