278
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού με τον Παύλο Τσίμα | ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης: Νωρίς να πούμε για Πάσχα – «κοιτάζουμε» απελευθέρωση των διαδημοτικών

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 12:36
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού με τον Παύλο Τσίμα
|ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης: Νωρίς να πούμε για Πάσχα – «κοιτάζουμε» απελευθέρωση των διαδημοτικών

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 12:36

Επιφυλακτικός όσον αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις (άνοιγμα από νομό σε νομό), ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επιβεβαίωσε μιλώντας στην εκπομπή του Παύλου Τσίπρα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι μεταξύ των αναθεωρημένων μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Ομοίως, δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης, εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων, και δη των Λυκείων, όπως και του λιανεμπορίου, με αυστηρούς όμως όρους.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλίδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης, δήλωσε τον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας, αναγνωρίζοντας ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε, όπως είπε, οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια.

Ερωτηθείς για το φετινό Πάσχα, ο κ. Γεραπετρίτης εκτίμησε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς να ειπωθεί οτιδήποτε, σε κάθε περίπτωση όμως, συμπλήρωσε, «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περυσινό». «Πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα (…) Αν ξεπεράσουμε τον κάβο του Απριλίου, θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός μίλησε και για την πολιτική φθορά της κυβέρνησης, όπως αυτή προκύπτει από τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Pulse.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν τον ανησυχεί η φθορά της κυβέρνησης, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση των πολιτών (…) Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια, κάνουμε και λάθη. Βλέπω όμως ότι οι πολίτες αισθάνονται ότι υπάρχει κυβέρνηση που διαχειρίζεται τα πράγματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...