342
| InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Γενικό Κρατικό Νικαίας: Σε «κρίσιμη κατάσταση» ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 03:34
|InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Γενικό Κρατικό Νικαίας: Σε «κρίσιμη κατάσταση» ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 03:34

«Σε κρίσιμη κατάσταση» εξακολουθούσε να νοσηλεύεται τα ξημερώματα της Παρασκευής ο άνδρας των ΜΑΤ που τραυματίστηκε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, την ώρα της αναμέτρησης Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εστάλη στους δημοσιογράφους λίγο πριν από τις 3 π.μ., ο 31χρονος διακομίστηκε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας γύρω στις δέκα το βράδυ της Πέμπτης, σε κωματώδη κατάσταση και φέροντας βαρύ τραυματισμό στον μηρό.

Διασωληνώθηκε και άμεσα ξεκίνησαν πολύωρες προσπάθειες ανάνηψης του από το «βαρύ αιμορραγικό σοκ». Υποβλήθηκε σε χειρουργείο, στη διάρκεια του οποίου οι γιατροί αφαίρεσαν μία «μεταλλική βολίδα» από τον μηρό του, αναφορά που φαίνεται να επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση ότι ο τραυματισμός του οφείλεται σε ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.

Παραμένοντας «σε βαριά γενική κατάσταση», ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στις 01:30.

Ιατρικό ανακοινωθέν

Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...