339
Η συγκεκριμένη σκηνή από την ταινία «Η πτώση», του 2004, με τον Μπρούνο Γκαντς ως Χίτλερ, έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πολλών memes | Constantin Film

Εργάτης που είχε απολυθεί για ένα meme με τον Χίτλερ πήρε αποζημίωση €120.000

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 20:00
Η συγκεκριμένη σκηνή από την ταινία «Η πτώση», του 2004, με τον Μπρούνο Γκαντς ως Χίτλερ, έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πολλών memes
|Constantin Film

Εργάτης που είχε απολυθεί για ένα meme με τον Χίτλερ πήρε αποζημίωση €120.000

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 20:00

Στην Αυστραλία, ένας υπάλληλος της BP, που είχε απολυθεί επειδή διακωμώδησε τον εργοδότη του μέσω ενός διαδικτυακού meme με πρωταγωνιστή τον Αδόλφο Χίτλερ, μόλις παρέλαβε μία αποζημίωση ύψους 120.000 ευρώ.

Ο Σκοτ Τρέισι χρησιμοποίησε μία δημοφιλή σκηνή από την ταινία «Η πτώση», στην οποία ένας εξοργισμένος Χίτλερ τα βάζει με τους στρατηγούς του, για να αναπαραστήσει τις εταιρικές διαπραγματεύσεις στο θέμα των μισθών.

Χιλιάδες χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη σκηνή, που πλέον έχει γίνει αρκετά αναγνωρίσιμη στις τάξεις του Διαδικτύου, αλλάζοντας τους υπότιτλους, για να δώσουν κωμικό χαρακτήρα στο βίντεο.

Οπως φάνηκε, όμως, στην BP δεν έχουν χιούμορ και ο Τρέισι έχασε τη δουλειά του λίαν συντόμως, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο και όταν έχασε, άσκησε έφεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τον οποιονδήποτε με το βίντεο, το οποίο δεν αναφέρει ποτέ την BP και πολύ ξεκάθαρα είχε χιουμοριστική διάθεση.

Η σχετική ανακοίνωση για την απόλυση του Τρέισι ανέφερε ότι το βίντεο ήταν «άκρως προσβλητικό και ακατάλληλο».

Τελικά, το ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ότι σε καμία περίπτωση το ολιγόλεπτο κλιπάκι δεν παρομοίαζε την BP με τους Ναζί και επέτρεψε στον Τρέισι να επιστρέψει, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, στο πόστο του.

Στον Τρέισι δόθηκαν και 120.000 ευρώ ως αποζημίωση για τους μισθούς και τα μπόνους που έχασε στο διάστημα που μεσολάβησε από την απόλυσή του.

Οπως αναφέρει το BBC, η BP επιχειρηματολόγησε υπέρ μιας μικρότερης αποζημίωσης, γιατί το βίντεο έφτασε στις οθόνες και άλλων εργαζόμενων της και επίσης υποστήριξε πως ο Τρέισι θα μπορούσε να είχε ψάξει για άλλη εργασία.

Ικανοποιητικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι ο Τρέισι δεν έψαξε να βρει άλλη δουλειά, δεν υπήρχαν και η Ενωση Αυστραλιανών Εργατών επέκρινε τη συμπεριφορά της BP, που προξένησε τόσο κόπο σε έναν απλό εργάτη, επειδή «κάποιοι υψηλόβαθμοι τύποι δεν κατάλαβαν ένα αστείο».

Κάπως έτσι, το 2020 έγινε λίγο πιο περίεργο, αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, όλα δείχνουν ότι στο μέλλον, όλο και περισσότεροι δικαστές θα πρέπει να μάθουν τι είναι τα «τρολ» και τι εστί meme.

Παρακάτω, ένα meme με τη συγκεκριμένη σκηνή:

 

.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...