215
| Nick Paleologos / SOOC

Ερευνα της Prorata για τη «Μάχη του Κέντρου»: Κυρίαρχη αλλά με απώλειες η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2024, 07:01
|Nick Paleologos / SOOC

Ερευνα της Prorata για τη «Μάχη του Κέντρου»: Κυρίαρχη αλλά με απώλειες η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2024, 07:01

Το Κέντρο, αυτή η λυδία λίθος της ελληνικής πολιτικής σκηνής, που κρίνει τις εκλογικές μάχες, ήταν το αντικείμενο μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Την έρευνα για τον χώρο του Κέντρου στην Ελλάδα τη διεξήγαγε εταιρεία Prorata σε δείγμα 1.230 ατόμων στο διάστημα Δεκεμβρίου 2023 – Ιανουαρίου 2024. Τα συμπεράσματά της παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου «IANOS», στην οδό Σταδίου.

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία ηγεμόνευσε στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος πριν οκτώ χρόνια και αυτό μετουσιώθηκε σε εμφατικές νίκες σε όλες τις εκλογές που μεσολάβησαν, φαίνεται μεν να διατηρεί την κυριαρχία της, ωστόσο με μια κάποια αμφισβήτηση.

Οπως επισημάνθηκε στην παρουσίαση, το κυβερνών κόμμα έχει χάσει από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα το 17% των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο του Κέντρου. Από το 58% στις εκλογές του Ιουνίου, σήμερα όταν ερωτώνται ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, αν αύριο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, τη ΝΔ επιλέγει το 41%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, την επιρροή του στο Κέντρο αυξάνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο επιλέγει το 17% των κεντρώων έναντι 11% που το έπραξε στις εκλογές του Ιουνίου, ενώ ενισχυμένος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που από 7% τον Ιούνιο συγκεντρώνει σήμερα το 9%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...