190
Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, λόγω της μετάλλαξης Ομικρον (φωτογραφία αρχείου) | Alexandros Michailidis / SOOC

ΕΟΔΥ: Ενα στα δύο νέα κρούσματα στην Αττική είναι μετάλλαξη Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2021, 19:08
Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, λόγω της μετάλλαξης Ομικρον (φωτογραφία αρχείου)
|Alexandros Michailidis / SOOC

ΕΟΔΥ: Ενα στα δύο νέα κρούσματα στην Αττική είναι μετάλλαξη Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2021, 19:08

Αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον στην Αττική, καθώς σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα το 42,1% του δείγματος των θετικών PCR τεστ υπολογίζεται ότι αφορούσε τη νέα μετάλλαξη.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα ποσοστά ανά ημέρα κυμαίνονται μεταξύ 28% και 66%, κάτι που σημαίνει ότι κάποιες ημέρες περίπου ένα στα επτά άτομα του δείγματος είχε μετάλλαξη Ομικρον.

Στο ίδιο πλαίσιο, στην επικράτεια το ποσοστό αυτό είναι αρκετά μικρότερο, καθώς μόλις το 7,7% των θετικών PCR αφορούσε τη νέα μετάλλαξη.

Διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω αποτελέσματα προκύπτουν από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να δουν οι επιστήμονες κατά τη διενέργεια της ανάλυσης PCR.

Για να είναι έγκυρος ο οποιοσδήποτε προσδιορισμός, θα πρέπει να υπάρχουν αποτελέσματα από το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, το οποίο τις τελευταίες 20 ημέρες, έχει αποκαλύψει μόνο 87 επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης Ομικρον στη χώρα μας.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα αυτά δεν αντανακλούν τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων Ομικρον στην κοινότητα, αλλά μόλις έναν αριθμό ύποπτων κρουσμάτων προς επιβεβαίωση, μαζί με έναν αριθμό περιστατικών που διερευνήθηκαν κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας από τα κρούσματα που έχουν διαγνωσθεί στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...