534
Από παλαιότερη εκδίκαση για την ίδια υπόθεση | InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κολωνός: Ενοχή για 22 από τους 23 «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης προτείνει η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 16:54
Από παλαιότερη εκδίκαση για την ίδια υπόθεση
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κολωνός: Ενοχή για 22 από τους 23 «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης προτείνει η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 16:54

Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε την Τετάρτη η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ολοκληρώνοντας την πολύωρη αγόρευσή της.

Κατά την εισαγγελική κρίση οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Για έναν κατηγορούμενο πακιστανικής καταγωγής η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του ΜΟΔ είχε ζητήσει την ενοχή της μητέρας του παιδιού από τον Κολωνό για όλες τις κατηγορίες που τη βαρύνουν και αφορούν την εκπόρνευση της κόρης της, με την επιβαρυντική περίσταση πως είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της, και την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης, καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής, μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση εσόδων.

Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε, συγκεκριμένα, ότι η μητέρα της 12χρονης είναι ένοχη για τις κατηγορίες:

  • Της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους.
  • Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.
  • Επίσης, για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Οσον αφορά τον Ηλία Μίχο, η εισαγγελέας, μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο κατηγορούμενος, ως πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης, πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο:

  • για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευθεί.
  • για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία.
  • για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.
  • για οπλοκατοχή.

Συνολικά, για τον Ηλία Μίχο ζήτησε ενοχή για τέσσερις κατηγορίες και απαλλαγή για τρεις.

Η εισαγγελέας κατά την αγόρευση ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες:

  • της διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος.
  • της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Ζητήθηκε, ωστόσο, η αθώωση του «Μιχάλη» για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε πως συναντήθηκε με τη 12χρονη.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του. Ωστόσο, δεν δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη, ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της, και όχι ο Μίχος, για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι, πλην όμως δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Η δίκη αναμενόταν να συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις των συνηγόρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...