196
| In Time News

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 18:12
|In Time News

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 18:12

Υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους τάχθηκαν οι αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας, αποφασίζοντας, μεταξύ άλλων, την κάθοδό τους στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, με τρακτέρ, αυτοκίνητα και λεωφορεία, το πιθανότερο την Τρίτη (20/2).

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αγρότες θα φτάσουν στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της ίδιας ημέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Αποφασίστηκε, συγχρόνως, οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα μπλόκα να αποκλείσουν την ίδια στιγμή τελωνεία, λιμάνια και δρόμους στις δικές τους περιοχές.

Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής, δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι –σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης– στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πάντως, αμέσως μετά τη συνάντηση αγροτών – Πρωθυπουργού, ότι «εξαντλήθηκαν τα περιθώρια ως προς τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» αλλά και ότι «ο διάλογος δεν μπορεί να συνεχιστεί με κλειστούς δρόμους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...