355
|

Η Σολομώντειος λύση του ελληνικού δικαστηρίου

Avatar Βαγγέλης Γεωργίου 28 Αυγούστου 2012, 06:52

Η Σολομώντειος λύση του ελληνικού δικαστηρίου

Avatar Βαγγέλης Γεωργίου 28 Αυγούστου 2012, 06:52

Η υπόθεση ήταν απλή, μία από τις εκατοντάδες στη χώρα μας! Δύο χωρισμένοι γονείς μπροστά στους δικαστές περίμεναν την απόφαση τους. Η μητέρα, με μισθό γύρω στα 830 ευρώ, ασκώντας η ίδια την επιμέλεια των παιδιών, ζητούσε από τον πατέρα συνολική διατροφή 1510 ευρώ για τα δύο ανήλικα παιδιά τους!

Ο πατέρας από την άλλη, όντας άνεργος πάνω από χρόνο, μένει με την συνταξιούχο μητέρα του, οπότε δεν πληρώνει νοίκι, ενώ απεναντίας η μητέρα των παιδιών πληρώνει 400 ευρώ. Εν τέλει το δικαστήριο έπειτα από δύο χρόνια «σκέψης» -η ταχύτατη ελληνική δικαιοσύνη- αφού υπολόγισε τα αναγκαία για την συντήρηση και εκπαίδευση των παιδιών έκρινε ότι ο πατέρας πρέπει να δίνει για τα επόμενα δύο χρόνια συνολικά 950 ευρώ μηνιαίως!

Δηλαδή σε αυτόν τον άνθρωπο που δεν έχει έσοδα ούτε για τον ίδιο του τον εαυτό, που οι ευρύτερες «αποδοχές» του είναι προφανώς μικρότερες από τις εισφορές και τους φόρους που θα του κοπανήσει ο κ.Σαμαράς και που βλέπει τα παιδιά του στη χάση και στη φέξη, το δικαστήριο του λέει κόψε λαιμό και σκάσε 950 ευρώ το μήνα.

Η οργάνωση ΓΟΝ.ΙΣ (Γονεϊκή Ισότητα για το Παιδί) έχει προτείνει το ποσό της διατροφής να καταβάλλεται από το κράτος όταν υπάρχει βάσιμη αδυναμία καταβολής του ποσού της διατροφής από τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια. Δεν ξέρω αν η υλική προσφορά του γονιού προς το παιδί αυξομειώνεται ανάλογα τον χρόνο που το βλέπει αλλά το σίγουρο είναι ότι η πολιτεία οφείλει κάτι σοβαρότερο από μια απόφαση του «ανεμιστήρα».

Το ιδεατό θα ήταν η από κοινού επιμέλεια. Να κάτσουν δηλαδή οι γονείς κάτω και να βρουν μια φόρμουλα για τα παιδιά τους και όχι να κυνηγιούνται στα δικαστήρια. Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει αυτό, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα παιδιά από την ασυνεννοησία αλλά και την οικονομική αδυναμία των γονιών φροντίζοντας με κάποια οικονομική ενίσχυση ή μια απασχόληση, για τον πατέρα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανάλογων προς την διατροφή αποδοχών.

Εκτός βέβαια και αν το ελληνικό δικαστήριο σκέφτηκε επιδικάζοντας 950 ευρώ στον άνεργο πατέρα να ξεγελάσει τις διαδίκους, ώστε να αποκαλύψουν τις αληθινές τους σκέψεις και συναισθήματα για τα παιδιά. Εάν τα αγαπάς βρες λεφτά με όποιο κόστος.

…Σολομώντα σε περάσαμε!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News