254
Τα φέιγ βολάν που πέταξαν μέλη του «Ρουβίκωνα» στο δημαρχιακό Μέγαρο των Αθηνών |

Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2017, 12:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/04/2017 16:00
Τα φέιγ βολάν που πέταξαν μέλη του «Ρουβίκωνα» στο δημαρχιακό Μέγαρο των Αθηνών
|

Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2017, 12:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/04/2017 16:00

Μετά το Μέγαρο Μαξίμου ήταν η σειρά του δημαρχιακού Μεγάρου των Αθηνών. Είναι φαίνεται τα νέα πεδία δράσης του «Ρουβίκωνα», καθώς το πρωί της Τετάρτης, το κτίριο του Δήμου Αθηναίων, στην Πλατεία Κοτζιά, δέχτηκε την εισβολή περίπου 15 μελών της ομάδας του «Ρουβίκωνα», τα οποία πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων, κυρίως για τη στέγαση προσφύγων. «Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις. Αλληλεγγύη στη Βίλα Ζωγράφου» έγραφαν κάποια από αυτά.

(Ως γνωστόν, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης τάσσεται κατά των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων και υπέρ της οργανωμένης αξιοποίησης τους, για τη στέγαση προσφύγων)

Προκλήθηκε αναστάτωση αλλά έπειτα από λίγο οι εισβολείς αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Το περασμένο Σάββατο, μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν το πρωθυπουργικό μέγαρο και να πετάξουν φέιγ βολάν με συνθήματα «ραντεβού στα Βρυξελλάδικα, όχι στα παλιά και νέα Μνημόνια».

Το περιστατικό καταδίκασε ο Γιώργος Καμίνης με σχόλιο που ανάρτησε στο Twitter. «Ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα, είναι υποθέσεις πολύ σοβαρές, για να αντιμετωπίζονται με απαράδεκτες ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως είναι η εισβολή σε έναν χώρο ανοιχτό σε όλους τους δημότες», τόνισε

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε: «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα, υποθέσεις πολύ σοβαρές για να αντιμετωπίζονται με απαράδεκτες ενέργειες επικοινωνιακού  χαρακτήρα». 

«Ο δήμος Αθηναίων έχει αποδείξει στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τις υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού: Με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα, υποθέσεις πολύ σοβαρές, ώστε να αντιμετωπίζονται με απαράδεκτες ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως είναι, η εισβολή σε έναν χώρο ανοιχτό σε όλους τους δημότες», σημείωσε η δημοτική αρχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...