448
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων | Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Είναι πολύ άσχημο να κυβερνάται η χώρα από έναν ψεύτη»

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2017, 14:57
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων
|Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Είναι πολύ άσχημο να κυβερνάται η χώρα από έναν ψεύτη»

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2017, 14:57

Ο Αλέξης Τσίπρας «έχει ήδη αποφασίσει ότι θα συμβιβαστεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην τρέχουσα διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης και στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές. «Εχει τελειώσει ουσιαστικά η διαπραγμάτευση απλώς (ο κ. Τσίπρας) περιμένει να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα ασφυξίας που θα του επιτρέψει να πει ότι δεν είχε άλλη επιλογή και ότι γι΄αυτό υπογράφει τη συμφωνία. Δεν πιστεύω ότι έχει στο μυαλό του τις εκλογές, απλώς το τρενάρει μέχρι να πείσει και τους 153» εκτίμησε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «Focus FM», την Πέμπτη.

«Είναι πολύ άσχημο ο τόπος σου να κυβερνάται από έναν ψεύτη», σχολίασε τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί τις υποσχέσεις του. «Αρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε μια συμφωνία-πακέτο μαζί του», είπε διασαφηνίζοντας τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι. «Αυτό που θα κάνουμε είναι υπεύθυνα να τοποθετηθούμε απέναντι στα μέτρα που θα φέρει. Πιθανόν κάποια να τα ψηφίσουμε, πιθανόν κάποια να τα καταψηφίσουμε, όπως πρέπει να πράττει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης: να κοιτάει, να μελετάει και να αποφασίζει» ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το σκηνικό του 2015 και να επανέλθει ο κίνδυνος του Grexit ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Το 2015 η λύση της χώρας ήταν ή ψηφίζεις το κακό Μνημόνιο που φέρνω ή πάμε στη δραχμή. Σήμερα δεν μιλάμε για Μνημόνιο αλλά για μια ενδιάμεση απόφαση της κυβέρνησης, η οποία ναι μεν δυσκολεύει την πορεία της χώρας αλλά δεν βάζει το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Αρα αυτή τη φορά το δίλημμα δεν έχει την ένταση του καλοκαιριού του 2015».

Οσο για τις τοποθετήσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, οποίος την Τετάρτη στη Βουλή επιχείρησε να δικαιολογήσει τα όσα είπε περί δραχμής, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «το σίγουρο είναι ότι για κάποιο λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να συντηρήσουν την κουβέντα για την δραχμή».

Η χώρα χρειάζεται ανανέωση με νέες πολιτικές και πρόσωπα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού. Ο ίδιος όμως έθεσε τις διαχωριστικές γραμμές λέγοντας: «Δεν μπορώ να ταυτιστώ με την αθωωτική απόφαση που έχει βγάλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα δάνεια». Αναφερόμενος στη συνεδρίαση στη Βουλή, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά έπρεπε να βρουν το θάρρος να δώσουν μία εξήγηση στον ελληνικό λαό γιατί πήραν αυτά τα 100-200 εκατομμύρια».

Ερωτώμενος για τη στάση του σχετικά με την πιθανότητα να υπάρξει «Εθνική συνεννόηση» ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την αξιολόγηση και να κάνουμε εκλογές. Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει τον Φλεβάρη γιατί αλλιώς θα χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την οικονομία μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε μια άμεση λύση απ’ αυτή τη Βουλή για να κλείσει η διαπραγμάτευση και μετά ας συζητήσουμε και τα υπόλοιπα ζητήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...