234
Φωτογραφία αρχείου | papageorgiou-hospital.gr

«Δώρα ζωής» από την Εμμα: Σε κοριτσάκι δέκα ετών ο κερατοειδής – επιτυχής η μεταμόσχευση

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 13:26
Φωτογραφία αρχείου
|papageorgiou-hospital.gr

«Δώρα ζωής» από την Εμμα: Σε κοριτσάκι δέκα ετών ο κερατοειδής – επιτυχής η μεταμόσχευση

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 13:26

Σε ένα κοριτσάκι 10 ετών, που έχασε την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών, μεταμοσχεύθηκε ο ένας από τους κερατοειδείς της Εμμας, της φοιτήτριας από την Κρήτη που έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο, στο τροχαίο της Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την απόφαση της οικογένειάς της να δωρίσει τα όργανά της και αφού μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί της, σήμερα μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής της, με επέμβαση που έγινε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ο άλλος θα αξιοποιηθεί από το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.

Εμφανώς συγκινημένος, ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

«Πριν από λίγο τελείωσε η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς που δώρισε η κοπέλα από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα. Λήπτης είναι ένα κορίτσι 10 χρονών από τη νότια Ελλάδα, που τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών και από τότε έχει κάνει ήδη μια μεταμόσχευση, η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία.

»Η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά. Ο άλλος κερατοειδής θα αξιοποιηθεί από το κέντρο του ΑΧΕΠΑ. Εμείς έχουμε άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις προγραμματισμένες για την Πέμπτη, όλες από νέους δότες», ανέφερε ο κ. Ζιάκας, σημειώνοντας παράλληλα πως όταν μια οικογένεια μέσα στο πένθος της αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα που παιδιού της που χάθηκε, τότε ακολουθούν τα παράδειγμά της και άλλοι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News