845
To κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου την Τρίτη συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη | INTIMENEWS

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο σπίτι του Ροδίτη «είχε αίματα μέχρι στο ταβάνι»!

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 14:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/03/2020, 19:38
To κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου την Τρίτη συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη
|INTIMENEWS

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο σπίτι του Ροδίτη «είχε αίματα μέχρι στο ταβάνι»!

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 14:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/03/2020, 19:38

Με μία ακόμη ανατριχιαστική κατάθεση –αυτήν της βιοχημικού της Ελληνικής Αστυνομίας που διενήργησε την έρευνα για ίχνη DNA στο εξοχικό του ροδίτη κατηγορούμενου– συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στους Πεύκους.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στα ευρήματα (γενετικό υλικό της άτυχης φοιτήτριας, αλλά και των δύο κατηγορουμένων) τόσο στο εξοχικό της οικογένειας του 23χρονου Μανώλη Κούκουρα, όπου βασανίστηκε και βιάστηκε η Ελένη Τοπαλούδη, όσο και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο νεαροί (ο Κούκουρας και ο Αλέξανδρος Λουτσάι) το βράδυ της δολοφονίας.

Η αστυνομικός Σοφία Γκούγκουρα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος της φοιτήτριας σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αίμα είχε ακόμη και το ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου.

Κατά δήλωσή της, αίμα της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε και στο αυτοκίνητο του 23χρονου Ροδίτη.

Πλην των «επαρκών δειγμάτων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μάρτυρας, υπήρξαν και «λανθάνοντα δείγματα», υλικό δηλαδή –όπως εξήγησε η ίδια στο δικαστήριο– που αφορά αίμα το οποίο είχε σκουπιστεί, κάτι που αποδεικνύει ότι επιχειρήθηκε να καθαριστεί ο χώρος.

Στο σημείο αυτό ακολούθησε ο εξής διάλογος με την εισαγγελέα της έδρας:

Εισαγγελέας: Λανθάνον αίμα στο ταβάνι; Δηλαδή, προσπάθησαν να καθαρίσουν και εκεί;

Μάρτυρας: Ναι, προφανώς. Και στο ταβάνι ήταν ένα πολύ θετικό δείγμα.

Εισαγγελέας: Εχω δει διάφορες κηλίδες αίματος στον χώρο μέσα από τη δικογραφία…

Μάρτυρας: Αυτό είναι το ορατό αίμα διά γυμνού οφθαλμού…

Εισαγγελέας: Ολο το σπίτι είναι χώρος μαρτυρίου, έχω δει διάφορες κηλίδες…

Εισαγγελέας: Αυτή η εικόνα των διάσπαρτων κηλίδων αίματος μέσα στο σπίτι, ακόμη και στο ταβάνι, τι ακριβώς μπορεί αν δείξει σε έναν επιστήμονα; Για παράδειγμα, ότι το θύμα μεταφέρθηκε; Κυνηγήθηκε;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει η γενετική ανάλυση.

Στη συνέχεια της κατάθεσής της, η βιοχημικός της Αστυνομίας ανέφερε ότι από τα ευρήματα που είχαν συλλεχθεί στην παραλία όπου εντοπίστηκε νεκρή η φοιτήτρια, δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία, καθώς ήταν επί πολλές ώρες εκτεθειμένα στο νερό.

Ομοίως, ίχνη δεν υπήρξαν ούτε στο ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο, κατά τη δικογραφία, χτυπήθηκε στο κεφάλι η φοιτήτρια. Δεδομένου ότι βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, «δεν απέδωσε κανένα γενετικό τύπο», κατέθεσε η μάρτυρας.

Ιχνη αίματος στο μπάνιο του εξοχικού στους Πεύκους (Εφημερίδα «Δημοκρατική»)

Με αφορμή την κατάθεση της αστυνομικού, ο  συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε πως η 19χρονη φοιτήτρια αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή και αυτή –τόνισε– ήταν η αιτία της ανθρωποκτονίας εις βάρος της.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, στο εξοχικό στους Πεύκους υπήρξε «άγριο κυνηγητό (θυτών – θύματος) και αυτό αποδεικνύεται από τις διάσπαρτες κηλίδες μέσα στον χώρο».

«Η Ελένη βιάστηκε και δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στις ερωτικές τους προτάσεις (…) το αδίκημα του ομαδικού βιασμού έχει πιστοποιηθεί από τις απολογίες των κατηγορουμένων… Η Ελένη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή και αυτή ήταν η αιτία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος.

Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκίνησε απόντος του 23χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέχεια ξυπόλυτος και μονολογώντας, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου να διατάξει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.

«Δεν άκουσα τίποτα» είπε η γιαγιά για το μακελειό

Αργότερα η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις της γιαγιάς του 23χρονου, η οποία, την μοιραία νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2018, βρισκόταν στον ισόγειο όροφο του σπιτιού όπου βασανίστηκε και βιάσθηκε η 19χρονη φοιτήτρια.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του 23χρονου Ροδίτη. Αυτός ισχυρίστηκε ότι ο γιος του «είχε μπλέξει μα τα ναρκωτικά από το Λύκειο» και πως ήταν άβουλος και «τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι παρέες του» ενώ τόνισε πως «βιασμός δεν υπάρχει».

Η γιαγιά του 23χρονου, είπε στο δικαστήριο πως δεν άκουσε απολύτως τίποτα από όσα έγιναν στο «σπίτι του μαρτυρίου» το επίμαχο βράδυ, πλην του ήχου από το φορτηγάκι όταν πήγαν στο εξοχικό οι δύο κατηγορούμενοι με την φοιτήτρια. Όπως ανέφερε η μάρτυρας, κατά την μια τα ξημερώματα άκουσε το φορτηγάκι του εγγονού της, τον άκουσε να φωνάζει τον συγκατηγορούμενο του αλβανικής καταγωγής και μαζί τους άκουσε και μία γυναικεία φωνή. Σύμφωνα με την κατάθεσή της στο δικαστήριο, άκουσε την παρέα να γελά καθώς μπήκε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. «Έκτοτε δεν άκουσα τίποτα» κατέθεσε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε: «Μακάρι να είχα ακούσει , θα ξύπναγα τον γιο μου και θα ανεβαίναμε επάνω».

– Εισαγγελέας: Εκεί μέσα γίνονταν σφαγή για 3,5 ώρες. Είναι δυνατόν όσο γίνεται αυτό το μακελειό, γιατί μακελειό είναι, εσείς να μην ακούσατε κάτι;

– Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα, μακάρι να άκουγα …

Επιδεικνύοντας την φωτογραφία της σωρού της φοιτήτριας, η εισαγγελέας επαναλαμβάνει την ερώτηση:

– Εισαγγελέας: Αυτό είναι μακελειό. Το καταλάβατε; Λέτε ότι δεν ξέρετε …

– Μάρτυρας: Δεν άκουσα …

– Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι….

– Μάρτυρας: Όχι όχι.. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι, θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα…

Η ηλικιωμένη γυναίκα, είπε στο δικαστήριο ότι πιστεύει τον εγγονό της πως είναι απόλυτα αθώος: «Εμένα μου είπε πως δεν έκανε τίποτα κι εγώ τον πιστεύω, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του».

Ο πατέρας του 23χρονου δήλωσε βέβαιος πως «βιασμός δεν υπάρχει, γιατί δεν βιάσανε τη κοπέλα…το ξέρω από τον γιο μου. Δεν έγινε βιασμός, πήγε με τη θέλησή της» και πως ο 23χρονος, «ούτε την σκότωσε ούτε την πείραξε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...