712
Ο Οθωνας Ηλιόπουλος και η Ελενα Ακρίτα, Νο 1 και Νο 2 του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα μπει στη Βουλή ο... Νο 9; | SOOC

Δεν παραιτούνται Ηλιόπουλος και Ακρίτα για να γίνει βουλευτής ο Κασσελάκης: Υπάρχει συμφωνία με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 12:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/09/2023 17:38
Ο Οθωνας Ηλιόπουλος και η Ελενα Ακρίτα, Νο 1 και Νο 2 του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα μπει στη Βουλή ο... Νο 9;
|SOOC

Δεν παραιτούνται Ηλιόπουλος και Ακρίτα για να γίνει βουλευτής ο Κασσελάκης: Υπάρχει συμφωνία με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 12:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/09/2023 17:38

Το σενάριο ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι μεν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ύστερα από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών την προσεχή Κυριακή– αλλά να είναι εκτός Βουλής για σχεδόν μια τετραετία, απασχολεί όλο και περισσότερο το σύμπαν της Κουμουνδούρου.

Υπάρχουν εκείνοι –ακόμα και ανάμεσα στους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη– που θεωρούν ότι δεν είναι πρόβλημα η απουσία του από τη Βουλή, τουναντίον: θα τον προστατεύσει από την έκθεση στην πραγματική πολιτική, αφού όπως έχει φανεί στις έως τώρα δημόσιες εμφανίσεις του, δεν κατέχει πολλά από τα κρίσιμα ζητήματα τα οποία ένας βουλευτής, πολύ περισσότερο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να διαχειριστεί και να συζητάει. Θα τον εκπροσωπούν οι έμπιστοί του, ο Νίκος Παππάς ή ο Παύλος Πολάκης.

Αλλά αυτό το «επιχείρημα» μπορεί μεν να επιβεβαιώνει το παράδοξο της περίπτωσης του 35χρονου επιχειρηματία-πολιτικού –καίτοι ανέτοιμος, αν όχι κενός, θεωρείται φαβορί για την αρχηγία ενός κόμματος εξουσίας–, αλλά δεν λύνει το πολιτικό-κοινοβουλευτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ήταν ένατος στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, θα είναι αρχηγός αλλά δεν θα είναι στη Βουλή να δίνει τις μάχες.

Υπάρχει λοιπόν η λύση των παραιτήσεων των άλλων του Επικρατείας –εκλεγμένων και μη– ώστε να γίνει ο ίδιος βουλευτής. Ομως την Πέμπτη, ο Οθωνας Ηλιόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου ξεκαθάρισε, ως μη όφειλε, ότι δεν παραιτείται, αποσιωπώντας ότι η δική του, αλλά και εκείνη της δεύτερης στη λίστα Ελενας Ακρίτα δεν είναι αναγκαία. (Αρκεί να παραιτηθεί ο τρίτος εκλεγείς, ο ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, και οι πέντε επόμενοι, μη εκλεγέντες).

«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διακεκριμένος καθηγητής, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ουδετερότητά του εν όψει της κάλπης της Κυριακής: «Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας», σημείωσε.

Ακολούθησε η εκ του ασφαλούς άρνηση της δεύτερης του ψηφοδελτίου, της κυρίας Ακρίτα . «Σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση που έδωσε το πρωί της Πέμπτης η δημοσιογράφος βουλευτής –ή βουλεύτρια κατά το συριζαϊκό λανγκάζ– Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια μάλιστα, μιλώντας στο κανάλι Action24, αποκάλυψε ότι ο λόγος που δεν θα παραιτηθεί είναι γιατί όταν είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να συμπεριληφθεί στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είχε γίνει γιατί πρόθεση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να αναλάβει η Ακρίτα τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές.

«Οπως ο Οθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Οταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Οθωνα και τη στάση του» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ακρίτα, η οποία εγκατέλειψε την Εφη Αχτσιόγλου και δήλωσε οπαδός του κ. Κασσελάκη, για να συμπληρώσει: «Θα εξαντλήσω τη θητεία μου όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός. Θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα είναι κανιβαλικά».

Τρίτος στη λίστα του Επικρατείας είναι ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος έως τώρα στηρίζει με κάθε τρόπο τον κ. Κασσελάκη, σε βαθμό που να κάνει και τον κομπάρσο στα σποτ του. Ο ίδιος είχε ερωτηθεί προ ημερών στην ΕΡΤ για το ενδεχόμενο να παραιτηθεί για να ανοίξει ο δρόμος για τον κ. Κασσελάκη –με την προϋπόθεση ότι θα παραιτηθούν και οι επιλαχόντες Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Θανάσης Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη– και είχε απαντήσει κάτι το ασαφές: «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιο κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ηλιόπουλου και της κυρίας Ακρίτα, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το σπίτι του ότι δεν θέλει κανείς να παραιτηθεί.

«Δεν θέλω ούτε μία στο εκατομμύριο να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα, ούτε ο κ. Αποστολάκης Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Η κοινοβουλευτική ομάδα θα έρχεται μαζί μου έξω στην κοινωνία» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...