336
| SOOC

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2023, 11:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/07/2023
|SOOC

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2023, 11:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/07/2023

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε την Τετάρτη με δήλωσή του ο πρώην υπουργός, διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος τον Δεκέμβριο του 2021 –και μη εκλεγείς στις τελευταίες εθνικές εκλογές– Ανδρέας Λοβέρδος.

Πρόκειται εμφανώς για το τέλος ενός κεφαλαίου για το κόμμα αλλά και το τέλος μιας δύσκολης σχέσης, καθώς ο κ. Λοβέρδος ουδέποτε μπόρεσε να αποκτήσει χημεία με τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η πίκρα για τη μη εκλογή του –στον Βόρειο Τομέα Αθηνών εξελέγη πρώτη σε σταυρούς η Μιλένα Αποστολάκη– θεωρείται καταλυτική. Από την άλλη πλευρά, η καλή επικοινωνία που είχε αναπτύξει με στελέχη της ΝΔ (π.χ. με τον Αδωνι Γεωργιάδη) έδινε λαβές σε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να μην τον βλέπουν με καλό μάτι, καθώς θεωρούσαν ότι υπονομεύει τη στρατηγική αυτονομίας του κόμματος.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι παραιτείται και από μέλος και φυσικά από όλα τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα οποία συμμετείχε.

 

Οπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, οι λόγοι της παραίτησής του είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσε «με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον πρόεδρο του Κινήματος», Νίκο Ανδρουλάκη.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πάντως ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει καμία επιστολή από τον κ. Λοβέρδο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά 90,1», η επίμαχη επιστολή έφθασε τελικά στα γραφεία του Κινήματος λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Ενοχλεί η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, σωθήκαμε από τους “γεφυροποιούς”», ήταν πάλι το βιτριολικό σχόλιο για την παραίτηση Λοβέρδου από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο αργότερα, με λακωνικό τρόπο τοποθετήθηκε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς την σχολίασε με μόλις εννέα λέξεις: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...