336
Το Μετρό θα λειτουργήσει μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, γνωστοποίησε το σωματείο των εργαζομένων | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απεργία: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τραμ και ταξί στις 9 Νοεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2022, 22:03
Το Μετρό θα λειτουργήσει μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, γνωστοποίησε το σωματείο των εργαζομένων
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απεργία: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τραμ και ταξί στις 9 Νοεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2022, 22:03

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας καθώς και τα συνδικάτα των ναυτεργατών, των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους και των οδηγών ταξί.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τη Δευτέρα, το Μετρό (Γραμμές 2 και 3) θα λειτουργήσει μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση των απεργών – διαδηλωτών, όπως τόνισε σε δελτίο Τύπου του το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών).

Στον Ηλεκτρικό (Γραμμή 1) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00, αποφάσισαν οι συνδικαλιστές.

Τα σωματεία ηλεκτροδηγών των Τραμ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας και πως το μέσο θα λειτουργεί στο διάστημα από τις 8:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ.

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, έκανε γνωστό το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Το σωματείο των εργαζομένων στα τρόλεϊ αναμενόταν να καθορίσει τον τρόπο συμμετοχής του στην απεργία την Τρίτη.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι οδηγοί ταξί της Αττικής. Οπως ανέφερε ο ΣΑΤΑ η απεργία στα ταξί θα ισχύει από τις 6:00 τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου έως τις 6:00 τα ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον Προαστιακό, ανακοινώθηκε ότι στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με την η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης να προτείνει στάσεις εργασίας από τις 9:00 έως τις 17:00.

Ο ΟΑΣΑ, η ΣΤΑΣΥ και η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αναμενόταν να εκδώσουν οδηγίες για τα δρομολόγια τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ κάτι που σημαίνει ότι καθ’ όλο το 24ωρο τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια με την κινητοποίηση να αφορά όλες τις κατηγορίες.

Το βράδυ της Δευτέρας το ΠΑΜΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσέφυγε «στα δικαστήρια, για πολλοστή φορά, προκειμένου να βγάλει παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία στις αστικές μεταφορές για τις 9 Νοέμβρη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...