515
Πειραιώς και Eurobank ανακοίνωσαν αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων | INTIMEΝΕWS/CreativeProtagon

Ανοιξε ο κύκλος αύξησης επιτοκίων για τις καταθέσεις

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:53
Πειραιώς και Eurobank ανακοίνωσαν αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων
|INTIMEΝΕWS/CreativeProtagon

Ανοιξε ο κύκλος αύξησης επιτοκίων για τις καταθέσεις

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:53

Ακολουθώντας τις τάσεις που διαμορφώνει η επιθετική πολιτική αύξησης του κόστους χρήματος που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και παρά το γεγονός ότι το υπόλοιπο των καταθέσεων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα (το 2022 αυξήθηκαν κατά 8 δισ. ευρώ παρά τις χαμηλές έως ανύπαρκτες αποδόσεις), τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων για τις προθεσμιακές καταθέσεις, ενώ πριμοδοτούν τις τοποθετήσεις χρημάτων σε συνδυασμένα προιόντα (Αμοιβαία Κεφάλαια) που υπόσχονται σταθερό κεφάλαιο και υψηλότερη απόδοση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το μέσο καταθετικό επιτόκιο έκλεισε στο 0,10%. Τώρα όμως φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει επιτόκια έως 2,75% στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Οπως ανακοίνωσε τα νέα επιτόκια ισχύουν από 14/2/23 για την Προθεσμιακή Κατάθεση «Στα Μέτρα Σου» και τον Αποταμιευτικό Λογαριασμό «Μπορώ» και από 21/2/23 για την Προθεσμιακή Κατάθεση «Αυξάνω», για νέες προθεσμιακές καταθέσεις.

Αναλυτικά:

♦ Η Προθεσμιακή Κατάθεση «Στα Μέτρα Σου» προσφέρει

– Σταθερό επιτόκιο έως και 2% στο 12μηνο, για όλη τη διάρκεια, αναλόγως του ύψους της προθεσμιακής κατάθεσης.

– Εως και υπερδιπλάσια επιτόκια σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα για όλους τους επιμέρους συνδυασμούς ποσών και διαρκειών της προθεσμιακής κατάθεσης.

♦ Η Κλιμακούμενη Προθεσμιακή Κατάθεση «Αυξάνω»

– Επιτόκιο έως και 2,75%, αναλόγως του ποσού κατάθεσης, για 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση, με ανά τρίμηνο κλιμακούμενο επιτόκιο. Για παράδειγμα, εάν βάσει το ποσού κατάθεσης το καταληκτικό ανώτερο επιτόκιο είναι 2,75%, τότε τα ενδιάμεσα επιτόκια θα είναι 0,75%, 1,40%, 2,30% & 2,75% για το πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντιστοίχως.

– Καταβολή τόκων ανά τρίμηνο.

– Ο αποταμιευτικό Λογαριασμός «Μπορώ»

–Προνομιακό Επιτόκιο 1%, ανεξαρτήτως υπολοίπου, για επιβράβευση της τακτικής αποταμίευσης.

Επίσης για αποταμιευτές, αλλά και μεγαλύτερα πορτοφόλια Επενδύσεις η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, διαθέτει ένα καινοτόμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο προκαθορισμένης λήξης:

Το Πειραιώς Α/Κ Στρατηγικής Τακτικού Εισοδήματος 2028 Ευρωπαϊκό Ομολογιακό έχει σχεδιασθεί με στρατηγική τη διανομή μερίσματος σε ετήσια βάση, σε μορφή μετρητών.

Ιιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η προκαθορισμένη διάρκεια ζωής του [5ετία] και η επενδυτική στρατηγική αγοράς και διακράτησης των ομολόγων του χαρτοφυλακίου έως την λήξη τους.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις σημερινές υψηλές αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων και να μειώσει την ευαισθησία στις μεταβολές των επιτοκίων με την πάροδο του χρόνου. Για το 2023 η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση προβλέπεται να είναι 3%. Το νέο Α/Κ θα διατίθεται στο επενδυτικό κοινό έως και τις 28/02/23.

Τα νέα επιτόκια της Eurobank

Στον ίδιο κύκλο εισήλθε και η Eurobank η οποία ανακοίνωσε τα νέα της επιτόκια για τις προθεσμιακές καταθέσεις.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προσφέρει επιτόκιο έως 2,0% για 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση και ελάχιστο ποσό 10.000 ευρώ με κλιμακούμενα επιτόκια 1,0% και 2,0%, στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο, αντίστοιχα, και καταβολή τόκων σε τριμηνιαία βάση.

Υψηλότερο επιτόκιο έως 2,5% προσφέρει για 24μηνη προθεσμιακή κατάθεση με κλιμακούμενα επιτόκια 1,0%, 1,5%, 2,0% και 2,5%, στο πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο εξάμηνο,
αντίστοιχα, και καταβολή τόκων σε τριμηνιαία βάση.

Επιπλέον, η Eurobank, μέσω της θυγατρικής της, Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., προωθεί το Αμοιβαίο Κεφάλαιο (Α/Κ) Dis GF Target Maturity III ομολογιακό, πενταετούς διάρκειας.

Το προϊόν απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν τακτικό εισόδημα, καθώς παρέχει τη δυνατότητα ετήσιας διανομής μερίσματος, κατόπιν συνεκτίμησης των συνθηκών της αγοράς και της τρέχουσας απόδοσης του ενεργητικού του Α/Κ. Για το 2023 επιδιώκεται διανομή μερίσματος έως 3,10%, πληρωτέο τον Φεβρουάριο του 2024.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...