648
|

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 13:56

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 13:56

«Πολλοί αντίπαλοι προσπαθούν να προσεταιριστούν το ΠΑΣΟΚ»: αυτή ήταν η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με τον προεκλογικό διάλογο που κορυφώνεται και επικεντρώνεται στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών και τη θέση του ΠΑΣΟΚ μετά τις κάλπες της 21ης Μαϊου.

Oσον αφορά τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την «κληρονομιά» του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην Iστορία, στην προοδευτική, δημοκρατική ιστορία του ελληνικού λαού».  Και προσέθεσε ότι «καταντάει γραφικό να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε με νόημα: «Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου».

«Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί», σχολίασε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας στη συνέχεια τις «ασυνέπειες» του κ. Τσίπρα όσον αφορά τη στάση του απέναντι σε πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει όριο στην ασυνέπεια και στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «χωρίς αρχές και χωρίς αξίες προσπαθεί να κατακτήσει την εξουσία, εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό».

Σε ερώτηση για το αν αποτελεί βάση συζήτησης η πρόταση 11 των σημείων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε με νόημα ότι «το θέμα δεν είναι μόνο τι λες, αλλά και ποιος το λέει».

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τονίζοντας ότι θα επιμείνει στις προϋποθέσεις που έχει ήδη θέσει. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών» και υποστήριξε ότι «μια παρέα του Μαξίμου διοικεί ένα ολόκληρο κράτος».

Σε σχέση με το «μπλόκο» στο λεγόμενο «κόμμα Κασιδιάρη», ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρία χρόνια η Νέα Δημοκρατία επέτρεπε στον Κασιδιάρη να κάνει εκστρατεία από τις φυλακές». Για το θέμα των υποκλοπών, ξεκαθάρισε τη θέση του «να γίνει εκ νέου εξεταστική επιτροπή».

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ό,τι έχω πει θα ισχύσει στο έπακρο. Παίρνουμε ένα ισχυρό ποσοστό; Είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και ισχύος για προοδευτική κατεύθυνση στις διαπραγματεύσεις μας. Προγραμματική κατεύθυνση είναι οι προγραμματικές μας προτεραιότητες. Αν τις δείτε, όλες έχουν τον χαρακτήρα της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που φτιάχνει μια βιώσιμη ανταγωνιστική οικονομία με καλές θέσεις εργασίας κι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα αντιμετωπίσει τις ανισότητες. Βάσει αυτών των προτεραιοτήτων θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Εάν καταλήξουμε σε συγκλίσεις, θα πάμε στα πρόσωπα.

Δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι Πρωθυπουργός, γιατί αυτό πάνε να μου χρεώσουν, ότι τάχα θέλει το 12-13-14% να πει ποιος θα είναι Πρωθυπουργός. Οχι, δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι Πρωθυπουργός. Θα είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής. Και ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής θα πρέπει να μπορεί και να έχει την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας».

«Δεν μπορεί να είναι σε ομηρία η χώρα επειδή έχουμε δύο ηγετικές ομάδες που δεν σέβονται τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Πείτε μου μια ευρωπαϊκή χώρα που καταδικάζει το Ειδικό Δικαστήριο 13-0 τον στενότερο συνεργάτη του κ. Τσίπρα και αυτός αντί να τον στείλει σπίτι του, τον έχει δίπλα του στα ψηφοδέλτιά του. Πείτε μου μια ευρωπαϊκή χώρα που ο ανιψιός του Πρωθυπουργού, του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού που έβαλε όλη του την οικογένεια σε θέσεις, γίνεται Νο2 της χώρας. Βλέπουμε ότι έχει στήσει ένα παρακράτος και δεν μιλά κανείς; Έχουμε ξεχάσει το όνομα του Δημητριάδη; Έρχομαι εδώ όχι για να συμβιβαστώ και να πάρω καρέκλες. Ήρθα στα πολιτικά πράγμα για να αγωνιστώ, να συγκρουστώ για να αλλάξω το πολιτικό σύστημα, να βελτιώσω το κράτος, να βελτιώσω την οικονομία και να έχει δικαίωμα η νέα γενιά στην ευτυχία και την ευημερία» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, σημείωσε: «Πάρτε όλους αυτούς που είναι σε κρίσιμες θέσεις. Όλοι κομματικά παιδιά της Νέας Δημοκρατίας, άσχετοι με τα τραίνα, με τον ΟΣΕ, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εγώ τι λέω; Με κάνετε ισχυρό; Μέσα σε δύο μήνες, με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, θα στελεχωθούν όλα τα διοικητικά συμβούλια, όλοι οι οργανισμοί, όλα τα νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...