413
Η βόρεια είσοδος του Καπιτωλίου. Το σκούρο αυτοκίνητο με ανοιχτή την αριστερή πόρτα είναι αυτό του δράστη... | REUTERS/Michael Weekes

Δύο νεκροί σε απόπειρα εισβολής με αυτοκίνητο στο Καπιτώλιο!

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2021, 21:06
Η βόρεια είσοδος του Καπιτωλίου. Το σκούρο αυτοκίνητο με ανοιχτή την αριστερή πόρτα είναι αυτό του δράστη...
|REUTERS/Michael Weekes

Δύο νεκροί σε απόπειρα εισβολής με αυτοκίνητο στο Καπιτώλιο!

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2021, 21:06

Σοβαρό περιστατικό ασφαλείας, που κατά τις αμερικανικές Αρχές μάλλον δεν σχετίζεται με τη τρομοκρατία, συνέβη την Παρασκευή στο Καπιτώλιο, όταν αυτοκίνητο με έναν άνδρα οδηγό επιχείρησε να εισβάλει σε πύλη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Η ασφάλεια του κτιρίου άνοιξε πυρ κατά του οχήματος, τραυματίζοντας βαριά τον δράστη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε ο δράστης και ένας από τους αστυνομικούς, που ονομαζόταν Ουίλιαμ Εβανς.

Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Καπιτώλιο, τέσσερις μήνες από την εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου.

Τι συνέβη

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα), στη βόρεια είσοδο όπου βρίσκεται και μπλόκο στο οποίο γίνεται έλεγχος οχημάτων. Από την είσοδο αυτή μπαίνουν τα μέλη και το προσωπικό της Γερουσίας.

Το αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει το μπλόκο ρίχνοντας το όχημα πάνω σε δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντας τον ένα θανάσιμα. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι και τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Το αυτοκίνητο με το οποίο ο δράστης αποπειράθηκε να διασπάσει τον κλοιό ασφαλείας του Καπιτωλίου. Τα κίτρινα ταμπελάκια στο έδαφος σηματοδοτούν τους κάλυκες από τον καταιγισμό πυρών που ακολούθησε REUTERS/Tom Brenner

Ο δράστης συνελήφθη και μεταφέρθηκε με τραύματα σε νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν και οι αστυνομικοί.

Ο άνδρας δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις Αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν αυτό μάλλον δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρά του δράστη. Είναι άγνωστο αν έχει ταυτοποιηθεί, πάντως τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με οχήματα της αστυνομίας που έσπευσαν επί τόπου ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας προσγειώθηκε μπροστά στο κτίριο, ένα μάλλον ασυνήθιστο θέαμα.

Στο Καπιτώλιο έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την πολύνεκρη επίθεση, στις 6 Ιανουαρίου, από ακροδεξιούς διαδηλωτές, υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ολοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Καπιτώλιο αποκλείστηκαν ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο. Κρατώντας ασπίδες, μέλη της Εθνοφρουράς, που έχουν αναπτυχθεί στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα μετά τις 6 Ιανουαρίου, περικύκλωσαν το συγκρότημα. Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοί τους στήθηκαν στα οδοφράγματα της αστυνομίας, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς, το κτίριο είχε λιγότερο από τον συνηθισμένο κόσμο. Βουλευτές και γερουσιαστές είναι σε διακοπές, όμως ορισμένα μέλη των επιτελείων τους, ωστόσο υπάλληλοι και δημοσιογράφοι βρίσκονταν στον χώρο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επίσης δεν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον. Νωρίτερα το απόγευμα είχε αφιχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία των αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...