559
Από τις προσαγωγές τη βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη | In Time News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αδελφός του 18χρονου: «Τη φωτοβολίδα τού την έδωσε άγνωστος»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2023, 19:00
Από τις προσαγωγές τη βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη
|In Time News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αδελφός του 18χρονου: «Τη φωτοβολίδα τού την έδωσε άγνωστος»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2023, 19:00

Στην ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε ο αδελφός του 18χρονου που τραυμάτισε με ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως επιχείρησε να τον αποτρέψει να ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ο καθ’ ομολογίαν δράστης φαίνεται πως δεν άκουσε τον συγγενή του, του οποίου οι φόβοι ότι θα ακολουθούσαν συγκρούσεις με την Αστυνομια επαληθεύτηκαν.

Ο ίδιος επανέλαβε, εξάλλου, τους ισχυρισμούς του συλληφθέντος περί εμπλοκής ενός «καθοδηγητή», αγνώστων λοιπών στοιχείων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ@λ@κί@. Οτι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού.

»Τη φωτοβολίδα τού την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πώς θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει» φέρεται να ανέφερε ο 16χρονος.

Σε αναζήτηση του «καθοδηγητή»

Ο συλληφθείς αναμενόταν να απολογηθεί την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα και με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε, κατά την αρχική εξέταση «ο … (όνομα 18χρονου) ομολόγησε ότι εκείνος πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Είχε μεταβεί μαζί με τον αδελφό του και δύο φίλους του στο γήπεδο προκειμένου να παρακολουθήσουν την ανωτέρω αναμέτρηση. Οταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο … (όνομα 18χρονου) τους ακολούθησε.

»Συγκεκριμένα, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς είπε χαρακτηριστικά “πάμε έξω στους μπάτσους”. Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας τού έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να τη ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά “Πάρ’ τη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους”.

»Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο … (όνομα 18χρονου), θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του. Φοβούμενος για αυτό το οποίο είχε συμβεί, ο … (όνομα 18χρονου) επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδελφό του και στους φίλους του τι ακριβώς είχε συμβεί προ ολίγου».

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του εν λόγω «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνονταν σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια, σύμφωνα, πάντα, με την ΕΡΤ.

Ατομα που έχουν καταθέσει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας «φωτογράφησαν» έναν νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε περιστατικά αθλητικής βίας.

Ο νεαρός αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε σοβαρά στα παραπάνω επεισόδια νοσηλευόταν για έβδομη ημέρα την Τετάρτη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Το αμέσως προηγούμενο 24ωρο οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να ακρωτηριάσουν το πόδι του, από το οποίο προηγουμένως είχαν αφαιρέσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Καταγγελία για απειλές κατά του 18χρονου

Σε μια άλλη εξέλιξη της υπόθεσης, η μητέρα των δύο αγοριών κατήγγειλε ότι υπήρξε αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων.

«Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί και το έδωσα στην Ασφάλεια» δήλωσε στον Alpha η γυναίκα.

Σύμφωνα με την ίδια, το μήνυμα που απέστειλαν άγνωστοι ανέφερε: «Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες όπως η δικιά σας… Πόσους βιασμούς θα αντέξει ο Ν. πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...