297
|

Ο αρχηγός της γραβάτας

Avatar Κατερίνα Γκίκα 31 Μαΐου 2012, 06:49

Ο αρχηγός της γραβάτας

Avatar Κατερίνα Γκίκα 31 Μαΐου 2012, 06:49

Ένας πολιτικός σαν τον Θ. Πάγκαλο, που ανακαλύπτει τη γραβάτα στην πολιτική του αφετηρία και το twitter στην πολιτική του αποδρομή, είναι σαν ένα παιδάκι που περιεργάζεται ανυποψίαστο μια παλiά χειροβομβίδα. Το λέω έχοντας διαβάσει προηγουμένως τους θυμωμένους  αφορισμούς του πρώην υπουργού, οι οποίοι έχουν από χθες το πρωί κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

“Περνάω υπέροχα με το twitter. Έχω πολιτική ανατροφοδότηση. Και θα συνεχίσω να κάνω twitter”, εξομολογήθηκε αφοπλιστικά, εγκαινιάζοντας με το γνώριμο ύφος του, τη συμμετοχή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποιός μπορεί να του το αρνηθεί; Το διαδίκτυο έχει χώρο για τους θυμούς του καθενός.

Έξω από τις τρέχουσες κομματικές λίστες, ο τέως υπουργός  παράγει περισσότερες ειδήσεις από όσες ίσως μπορούν να καταναλώσουν οι άσπονδοι φίλοι του. Όσοι ξέρανε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα στοιχημάτιζαν ότι η επόμενη παρέμβαση του δεν θ' αργούσε και πολύ…

"Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από τη στιγμή που εγκατέλειψα τη Βουλή”, τιτίβισε, σπάζοντας μια ενδιαφέρουσα σιωπή. Οι περισσότεροι διέγνωσαν πικρία. Φαίνεται όμως, πως ο οπαδός της “παράγκας του Σίμου” δεν επρόκειτο να τους κάνει το χατήρι. Πρόλαβε βέβαια, ταράζοντας για μιαν ακόμα φορά τα νερά, να πει πως το κόμμα του, “πρέπει να προσαρμόσει τις δομές και την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα, και να εκλέξει και την ανάλογη ηγεσία”.

Από κει και πέρα, μάλλον, αναδεύτηκε εντός του μια παλιά ρίζα. Σάμπως να θυμήθηκε τον δικτάτορα παππού του, που θέλησε να μετρήσει των γυναικών τις φούστες; Σάμπως να είδε ότι άφησε ένα λαμπρό μέλλον πίσω του; Οδηγήθηκε αίφνης απέναντι στους αναιδείς πολιτικούς που ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής με ανοικτό πουκάμισο, δηλώνοντας πρόθυμος να τεθεί επικεφαλής ενός κινήματος για την υπεράσπιση της… γραβάτας!

Ευτυχώς γι'  ανθρώπους σαν κι εμάς, πάντα θα υπάρχουν πολιτικοί σαν τον Πάγκαλο να θέτουν διλήμματα πολυτελείας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News