398
Το παράδοξο ζευγάρι φίλων που χώρισε ο Νόμος | web

Αυστραλία: Σκληρός ο Νόμος, χώρισε τη Μόλι από την Πέγκι

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2024, 20:20
Το παράδοξο ζευγάρι φίλων που χώρισε ο Νόμος
|web

Αυστραλία: Σκληρός ο Νόμος, χώρισε τη Μόλι από την Πέγκι

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2024, 20:20

Η καρακάξα δεν είναι άσχημο πουλί, και ας είναι στην Ελλάδα συνώνυμο της άσχημης και φαρμακόγλωσσας γυναίκας – ο λαός, πάνω στα νεύρα του, τα βάζει με τα ζωντανά για να ξεσπάσει και αυτός κάπου. Οτι το πουλί αυτό έχει καλό «χαρακτήρα» φανερώνει μια ιστορία που έρχεται από πολύ μακριά, από την Αυστραλία, και αφορά τη συμβίωσή του με ένα οικόσιτο θηλυκό σκυλί. Ενδέχεται να είναι και ευγνώμον πτηνό, διότι όταν οι δυο ιδιοκτήτριες της σκύλας το περιμάζεψαν τραυματισμένο και το περιέθαλψαν κατ’ οίκον, αυτό εξέφρασε τα συναισθήματά του με αφοσίωση στην τετράποδη συνοδό τους.

Η καρακάξα αυτή –Μόλι «βαφτισμένη», αν και αρσενική– έπεσε θύμα ορθοπολιτικού μπούλινγκ από πλευράς κράτους. Την πήραν από τη φιλενάδα της, τη σκύλα Πέγκι, επειδή λέει οι κίσσες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των οικοσίτων, συνεπώς είναι άγρια ζωντανά και πρέπει να πετούν ελεύθερα στη φύση.

Οι ιδιοκτήτριες της σκύλας, το ζεύγος των κυριών Τζουλιέτ και Ρις, παρέδωσαν με βαριά καρδιά το πουλί στο οικείο Τμήμα Περιβάλλοντος, αφού πιστεύουν ότι η αρσενική Μόλι έχει γίνει πλέον κανονικό κατοικίδιο. Με τη σκύλα η καρακάξα έζησε κοντά τέσσερα χρόνια – μια ζωή ολόκληρη, αν έχεις πούπουλα στο πετσί σου.

Φυσικά, αυτή η ιστορία της φιλίας μεταξύ της αρσενικής κίσσας και του θηλυκού σκυλιού έλαβε διαστάσεις στο web, στις διάφορες πλατφόρμες των social media. Ο κόσμος, που είναι ευσυγκίνητος σε τέτοιες περιπτώσεις, έμαθε ότι η Μόλι δεν μπήκε ποτέ στο κλουβί, ούτε υπέστη ψαλίδισμα των φτερών της ή άλλα βασανιστήρια. Ηταν πάντα ελεύθερη να κυκλοφορεί όπου ήθελε. Ο κόσμος στενοχωρήθηκε όταν έμαθε ότι οι αυστραλέζικες Αρχές οχυρώθηκαν πίσω από το γράμμα του Νόμου («Το πουλί κρατήθηκε παρανόμως») και τελικά κατάφεραν να το αποσπάσουν από τις δυο κυρίες.

«Ηταν απίθανη η φιλία τους, αλλά τη χάλασε ο Νόμος» έγραψε η Corriere della Sera. «Μέσα σε τέσσερα χρόνια φιλίας η Μόλι και η Πέγκυ συγκέντρωσαν δύο εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και στο Facebook. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι, που τώρα είναι απελπισμένοι. Ξέρουν ότι η Μόλι αγαπούσε το σκυλί και του ράμφιζε τα αυτιά, κοιμόταν πλάι του, ενώ δεν δέχτηκε ποτέ καμία επίθεση από το τετράποδο».

Το μιλανέζικο μέσο έδωσε και μια πιπεράτη πληροφορία, ό,τι πρέπει για φινάλε στο δικό μας κείμενο: «Οι Τζουλιέτ και Ρις είναι απαρηγόρητες και οι ακόλουθοι απελπισμένοι – κάποιοι απειλούν να σκοτώσουν τον γείτονα που τις κατέδωσε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...