164
Από την προηγούμενη υποδοχη΄Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο τον Μάιο του 2022 | INTIMEnews/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν πάει Ουάσινγκτον τελικά ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2024, 15:02
Από την προηγούμενη υποδοχη΄Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο τον Μάιο του 2022
|INTIMEnews/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν πάει Ουάσινγκτον τελικά ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2024, 15:02

Δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσινγκτον ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, όπως έκανε επισήμως γνωστό την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, από την πρώτη στιγμή δεν υπήρχε κάτι προγραμματισμένο, έγινε μία προσπάθεια να μεταβεί ο κ. Μητσοτάκης στην αμερικανική πρωτεύουσα, ωστόσο και καθώς οι ημερομηνίες δεν κατέστη δυνατό να συνδυαστούν, αυτό δεν έγινε εφικτό, με δεδομένο μάλιστα ότι στις  5 Απριλίου αρχίζει και το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Και για να προλάβει και τις πάντα έτοιμες σε τέτοιες περιπτώσεις «κακές γλώσσες», ο κ. Μαρινάκης έσπευσε να διαβεβαιώσει εκ νέου ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο στις 4 Απριλίου, είχε προαναγγείλει προ ημερών από το βήμα συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη. ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επισήμως από το Μαξίμου η ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...