287
Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αδωνις Γεωργιάδης: Να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 – διαγράφονται τα πρόστιμα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2024, 12:35
Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αδωνις Γεωργιάδης: Να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 – διαγράφονται τα πρόστιμα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2024, 12:35

Την οριστική διαγραφή όλων των διοικητικών προστίμων που είχαν επιβληθεί την περίοδο της πανδημίας –κυρίως σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους– ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ο υπουργός προανήγγειλε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων σε όσους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορονοϊό, κρίνοντας ότι η εποχή της  ιδεολογικής της πολιτικής σύγκρουσης για τα εμβόλια, που δίχασε την ελληνική κοινωνία και τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, πρέπει να τελειώσει.

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους.

«Η εποχή της ιδεολογικής της πολιτικής σύγκρουσης για τα εμβόλια πρέπει να τελειώσει. Τείνουμε κλάδο ελαίας. Διαγράφουμε με νομοθετική ρύθμιση τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν είχαν εμβολιαστεί στην περίοδο της πανδημίας. Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι. H Covid ήρθε εδώ για να μείνει. Ο ετήσιος εμβολιασμός, όπως κάνουμε με την γρίπη, θα πρέπει να γίνει ρουτίνα», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, ένα πρώτο συμπέρασμα από τα στοιχεία, είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού, τόσο για την γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν είναι τίποτα άλλο, όπως όλα τα εμβόλια που κάνουμε από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι ένα δοκιμασμένο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο. Οσοι το κάνουν, σώζουν τη ζωή τους, στα σίγουρα, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, γνωστοποιώντας ότι θα ακολουθήσει «μεγάλη καμπάνια για να πείσουμε και τον πιο δύσπιστο συμπολίτη μας να κάνει το εμβόλιο».

Στόχος μας, κατέληξε, είναι να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη που φέτος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι και να γίνεται το εμβόλιο του κορονοϊού και στα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...