662
Οσοι γνώριζαν τον διαβόητο χρηματιστή -και παιδεραστή- θα το πληρώσουν... | EPA/US ATTORNEY SDNY /CreativeProtagon

Ολα και όλοι στη φόρα: Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης για τους φίλους του Τζέφρι Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2023, 13:30
Οσοι γνώριζαν τον διαβόητο χρηματιστή -και παιδεραστή- θα το πληρώσουν...
|EPA/US ATTORNEY SDNY /CreativeProtagon

Ολα και όλοι στη φόρα: Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης για τους φίλους του Τζέφρι Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2023, 13:30

Συνήθως οι άνθρωποι χαλαρώνουν στο τέλος του χρόνου και αναλογίζονται όσα τους συνέβησαν, κάνοντας παράλληλα όνειρα για όσα θέλουν να τους συμβούν τη νέα χρονιά. Για τους ανθρώπους που έκαναν παρέα με τον διαβόητο αμερικανό χρηματιστή (και παιδεραστή) Τζέφρι Επστάιν, όμως, οι φετινές γιορτές θα έχουν μια πολύ διαφορετική χροιά, καθόλου εορταστική και μάλλον εφιαλτική.

Η απόφαση της ομοσπονδιακής δικαστού της Νέας Υόρκης Λορέτα Πρέσκα, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, έπεσε σαν βόμβα στους κύκλους των πλούσιων και κοσμικών του Μανχάταν και όχι μόνο.

Σύμφωνα με αυτήν, τα ονόματα 177 ατόμων που συνδέονται με τον Επστάιν και τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτούς θα δημοσιοποιηθούν. Η αποσφράγιση των εγγράφων που σχετίζονται με την καταδίκη του Επστάιν για κακοποίηση ανηλίκων το 2017 θα λάβει χώρα κάποια στιγμή μετά την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με τους Times.

Η Πρέσκα έδωσε σε αυτά τα άτομα προθεσμία δύο εβδομάδων για να ασκήσουν έφεση. Τα Χριστούγεννα μεταμορφώνονται γι’ αυτούς σε μια τρομακτική κούρσα ενάντια στο χρόνο, καθώς σπεύδουν να προσλάβουν τους πιο σκληρούς δικηγόρους στη Νέα Υόρκη, που θα δουλέψουν τα Χριστούγεννα χρυσοπληρωμένες υπερωρίες.

Γνωρίζουμε ήδη ότι όποιος έκανε παρέα με τον Επστάιν το πλήρωσε, κατ’ ελάχιστον με ένα διαζύγιο. Οταν γνωρίστηκε, το 2011, με τον Μπιλ Γκέιτς, τον ιδρυτή της Microsoft, ο Επστάιν ήταν ήδη στη φυλακή για προτροπή ανηλίκου σε πορνεία και εγγεγραμμένος δράστης σεξουαλικών αδικημάτων. Πέρυσι, σε συνέντευξή της στο CBS, η Μελίντα Γκέιτς είπε ότι η σχέση του συζύγου της με τον Επστάιν ήταν ένας παράγοντας που την έκανε να ζητήσει διαζύγιο: «Δεν μου άρεσε που είχε συναντήσεις με τον Τζέφρι Επστάιν. Του το ξεκαθάρισα», είπε, προσθέτοντας ότι ο Επστάιν ήταν «η προσωποποίηση του κακού». Ο Επστάιν είχε αδυναμία στους ισχυρούς άνδρες, επιδιώκοντας να σχετίζεται με μεγάλα ονόματα από την πολιτική και τις επιχειρήσεις. Γι’ αυτούς, η Πρέσκα διέλυσε τη φετινή γιορτή των Χριστουγέννων.

Το 2015 η Βιρτζίνια Τζιούφρε μήνυσε την Γκισλέιν Μάξγουελ, στενή φίλη του Επσταϊν, για συκοφαντική δυσφήμιση. Η Μάξγουελ είχε αποκαλέσει την Τζιουφρε «ψεύτρα» για τους ισχυρισμούς της ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως ανήλικη. Το 2017 η υπόθεση αυτή διευθετήθηκε και τα σχετικά έγγραφα σφραγίστηκαν. Ο Επστάιν αυτοκτόνησε το 2019 ενώ βρισκόταν στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης.

Το 2022 η Μάξγουελ μπήκε στη φυλακή, καταδικασμένη σε 20ετή ποινή, αφού καταδικάστηκε για σεξουαλική διακίνηση για λογαριασμό του Επστάιν. Κατά τη διάρκεια της δίκης της Μάξγουελ, ο επί χρόνια πιλότος του Επστάιν, Λάρι Βισόσκι, κατέθεσε ότι πέταξε με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπιλ Κλίντον και τον Κέβιν Σπέισι με το ιδιωτικό τζετ του Επστάιν, αν και αυτά τα άτομα δεν κατηγορήθηκαν για αδικήματα.

Η Πρέσκα σημείωσε στην απόφασή της ότι δεν θα επέτρεπε να παραμείνουν κρυφά κάποια ονόματα λόγω «δυσμενούς δημοσιότητας σχετικά με ένα δημόσιο πρόσωπο» ή επειδή «η αποσφράγιση ορισμένων εγγράφων μπορεί να είναι ενοχλητική, θα έθετε τα μη συμβαλλόμενα μέρη στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης και θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια ατυχή συσχέτιση μεταξύ των μερών αυτών και του Τζέφρι Επστάιν ή της Γκισλέιν Μάξγουελ».

Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχούν όλοι. Η Πρέσκα σημειώνει ότι ορισμένα έγγραφα είναι «ακίνδυνα». Αυτοί που πρόκειται να κατονομαστούν περιλαμβάνουν φίλους και συνεργάτες του Επστάιν. Περιλαμβάνουν όμως και κάποιους δημοσιογράφους, αστυνομικούς και εισαγγελείς που απλώς ήταν μέρος της υπόθεσης. Η Πρέσκα είπε ότι πολλά άτομα είχαν ήδη κατονομαστεί στον Τύπο, ή στην ποινική δίκη της Μάξγουελ, ή έχουν δώσει συνεντεύξεις στις οποίες οικειοθελώς μιλούν οι ίδιοι.

Κάποια έγγραφα από την υπόθεση έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Περιλαμβάνουν μέρος μιας κατάθεσης της Τζοάνα Σιόμπεργκ, μιας γυναίκας που ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον πρίγκιπα Αντριου στο σπίτι του Επστάιν στο Μανχάταν. Η Σιόμπεργκ είπε ότι πόζαρε για μια φωτογραφία με την Τζιούφρε, τον Αντριου και μια κούκλα του Αντριου από τη σατιρική εκπομπή Spitting Image.

«Κάθισα στην αγκαλιά του Αντριου με τη θέλησή μου», αναφέρει στην κατάθεσή της η Σιόμπεργκ. «Pήραν τα χέρια της μαριονέτας και τα έβαλαν στο στήθος της Βιρτζίνια, και ο Αντριου έβαλε τα χέρια του στο δικό μου», είπε, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...